De ce acizii Omega-3 sunt esentiali inca din primul an de viata?

>>>>De ce acizii Omega-3 sunt esentiali inca din primul an de viata?

De ce acizii Omega-3 sunt esentiali inca din primul an de viata?

Cat de importanti sunt acizii Omega-3 din primul an de viata?

La nastere, ochii si creierul bebelusului nu sunt inca pe deplin dezvoltati. Pe masura ce creierul se dezvolta, ochii si cortexul vizual continua sa se maturizeze. Acesta este un lucru foarte bun. Daca un bebelus ar vedea la fel de clar ca un adult, creierul sau micut ar fi mult prea stimulat. Primii ani de viata reprezinta perioada cea mai activa pentru stabilirea conexiunilor neuronale sau cerebrale, iar acest proces dinamic nu se opreste niciodata. Aproximativ 50% din fiecare neuron este alcatuit din acizii Omega-3 de tip DHA, acest tip de acid fiind critic pentru dezvoltarea creierului. Conexiunile neuronale care au loc acum formeaza o baza pentru conexiunile viitoare.

Inca din primele luni de viata creierul se dezvolta rapid Ulei de peste pentru copii

In prima luna de viata, cortexul vizual se dezvolta cu repeziciune. Deja, in a doua luna de viata, bebelusul poate distinge mai multe culori, iar in luna a treia, are un control si mai bun, vede mai bine, recunoaste si memoreaza. La varsta de sase luni, bebelusii se pot concentra pe distante asa cum fac si adultii, deci vor putea distinge un obiect aflat in apropiere de un obiect care se afla la distanta.

Primele luni si primii ani din viata copilului sunt vitali nu doar pentru dezvoltarea vederii, dar si pentru dezvoltarea continua a creierului. Un creier complet dezvoltat cantareste aproximativ 1 kilogram si jumatate. La nastere, creierul bebelusului cantareste mai putin de 450 de grame si va ajunge la greutatea si dimensiunea completa de abia la varsta de 6 ani.

Ce se intampla in timpul dezvoltarii creierului?

In timpul dezvoltarii creierului, miliarde de celule cerebrale – care se numesc neuroni – produc semnale electrice si reactii chimice care permit celulelor sa comunice intre ele. Aproximativ 50% din fiecare neuron este alcatuit din acizii Omega-3 de tip DHA, acest tip de acid fiind critic pentru dezvoltarea creierului. Organismul nostru nu produce acidul DHA, de aceea se si numeste acid esential. Tot acid esential Omega-3 este si cel de tip EPA. Cu alte cuvinte, acizii Omega-3 EPA si DHA lucreaza mana in mana, desi acidul de tip DHA este mai relevant pentru creier si se gaseste in cea mai mare concentratie in ochi.

Neuronii se conecteaza unul la celalalt si fac mii de conexiuni, ceea ce determina ca fiecare copil sa fie unic. Fiecare copil are propriul sau set de conexiuni individuale, bazate pe modul in care este construit creierul sau, precum si pe experientele sale de viata. Creierul controleaza intregul corp si, de fiecare data cand un copil are un nou gand, se creeaza o noua conexiune in creier.

Acizii Omega-3 sunt grasimi esentiale pentru creier si ochi sanatosi

Conexiunile cerebrale sanatoase si o vedere perfecta au nevoie de structuri sanatoase. Pentru a construi aceste structuri, este necesara grasimea, iar tipul de grasime potrivit pentru structurile creierului si pentru ochi este acidul gras Omega-3 de tip DHA.

In plus, cercetarile au aratat ca DHA poate combate alergiile si poate influenta pozitiv sistemul imunitar. Atunci cand un copil primeste cantitatea necesara de DHA, comportamentul sau, capacitatea sa de atentie si de invatare pot avea de castigat.

Surse NATURALE de Omega-3

Deoarece organismele noastre nu produc aceasta grasime esentiala, copiii au nevoie de surse directe de DHA. Surse excelente de DHA includ pestele gras de apa rece, cum ar fi somonul, macroul, sardinele, codul sau pastravul. Pentru ca sunt numeroase provocari in ceea ce priveste hranirea cu peste a bebelusilor si copiilor de varsta mica, este necesara o suplimentare cu ulei de peste. Este deosebit de important sa ii oferiti copilului ulei de peste proaspat, pur si de inalta calitate, precum produsele de la Lysi Islanda.

Cat Omega-3 este recomandat pentru bebelusi?

Bebelusii ar trebui sa primeasca o cantitate de DHA in functie de greutatea corporala, incepand de la aproximativ 100 mg de DHA pentru 2,5-3 kilograme, iar cand vor atinge greutatea de 17-18 kilograme, vor avea nevoie de aproximativ 500 mg de DHA. In pragul varstei de 5-6 ani, se va pune accentul mai mult pe acidul gras de tip EPA. Vezi toate produsele Lysi:

By |2021-05-17T12:34:56+03:00mai 17th, 2021|Sanatatea ta|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment