Standarde de calitate

>>Standarde de calitate
Standarde de calitate2021-05-14T13:21:04+03:00
Ulei de peste islandez

Lysi – Ulei de peste pur, islandez!

Lysi este un brand cu adevarat islandez!

Apele pure si neatinse ale Islandei sunt sursa principala a pestelui pe care il folosim pentru a produce ulei de peste de inalta calitate.
Uleiul de peste este un element crucial al stilului de viata islandez si, fiind bogat in omega-3 si vitaminele A si D, contribuie la atingerea binecunoscutei longevitati a acestui popor .
Producerea uleiului de peste poate fi urmarita inca din timpul primilor colonisti islandezi, astfel incat Lysi este astazi in centrul a ceea ce inseamna sa fie islandez.
Luand aceasta traditie de lunga durata, Lysi a inceput ca o mica operatiune condusa de familie, in Islanda, in 1938 si s-a dezvoltat in afacerea sofisticata care este astazi.

BRC Standard

Alege doar ce e mai bun pentru TINE!

Certificarea BRC Global Standard garanteaza respectarea celor mai inalte standarde de tehnicitate, de calitate si de siguranta in procesul de productie, conferind astfel protectie si respect consumatorului final.

Friend of the Sea Standard

FOS (Prietenii marii) este o organizatie non-profit recunoscuta la nivel international a carei misiune este conservarea habitatului marin global si verificarea durabilitatii activitatilor de pescuit, precum si productiei a uleiurilor de peste.

Toate produsele LYSI Islanda sunt certificate FOS! Aceasta verifica faptul ca LYSI Islanda respecta criterii riguroase precum:

  • Produsele provin din stocuri de peste care nu sunt supraexploatate
  • Practicile de pescuit interzic capturile de specii pe cale de disparitie
  • Practicile de pescuit diminueaza impactul asupra ecosistemului
  • Productia reflecta eficienta energetica
  • Practicile companiei includ standarde ridicate de responsabilitate sociala

IFFO RS Standard

Certificarea IFFO RS pe care LYSI Islanda o detine asigura:

  • Abilitatea de a folosi integral pestii procesati, pentru a reduce la minim risipa materiei prime.
  • Nu se utilizeaza materii prime rezultate din pescuit ilegal, nedeclarat si nereglementat.
  • Obtinerea de produse pure si sigure, in cadrul unui sistem recunoscut de management al calitatii.
  • Asigura trasabilitatea completa pe tot parcursul productiei si al lantului de aprovizionare.

GOED Standard

GOED este o asociatie internationala proactiva și responsabila a celor mai buni producatori, comercianți si sustinatori ai acizilor grași omega-3 din EPA și DHA, care lucreaza cu grupurile guvernamentale, comunitatea si industria medicala , stabilind cele mai inalte standarde etice si de calitate pentru acest sector de afaceri.

MSC Standard

Pescuit salbatic, sustenabil si usor de urmarit.

Certificarea Marine Stewardship Council, pe care Lysi Islanda o detine, este cel mai inalt standard de control privind pescuitul salbatic durabil .

Vrem ca si generatiile viitoare sa se poata bucura de oceane pline de viata.

​ FSSC 22000 Standard

Standardul FSSC 22000 (Food Safety System Certification) stabileste cerintele necesare pentru a produce si a introduce in comert produse si alimente sigure pentru consumatori.
Certificarea de conformitate trebuie sa fie garantata de un organism de terta parte, care ofera acest serviciu organizatiilor de orice tip si dimensiune care opereaza in domeniul productiei alimentare.
Standardul integreaza normele ISO 22000 si ISO/TS 22002-1, este suportat de CIAA (Confederation of Food and Drink Industries of the EU) si a fost aprobat de Global Food Safety Initiative (GFSI).​