Uleiul din ficat de cod sprijina dezvoltarea creierului la copii.

>>>>Uleiul din ficat de cod sprijina dezvoltarea creierului la copii.

Uleiul din ficat de cod sprijina dezvoltarea creierului la copii.

Stiati ca Uleiul din ficat de cod sprijina dezvoltarea creierului la copii?

Din ce in ce mai mulţi parinti aleg sa introduca in dieta copiilor acizii omega 3 deoarece acestia favorizeaza o mai buna functionare a creierului. Totodata, sunt benefici si pentru ameliorarea unor boli precum dislexia sau ADHD. Acizii omega 3, regasiti din abundenta in Uleiul din ficat de cod, sunt recomandati in ameliorarea oricaror probleme legate de concentrare si de invatare.

Ce ar trebui sa stie orice parinte despre etapele dezvoltarii creierului? 

Un bebelus are mai multi neuroni decat un adult si se spune ca dezvoltarea creierului in primii ani de viata are un impact covarsitor asupra capacitatii de invatare a copilului pe termen lung.

Dezvoltarea creierului incepe la scurt timp dupa preconceptie si continua, cu precadere, in primii 3 ani de viata.

Ani la randul cercetatorii au folosit un numar rotund pentru a exprima cati neuroni are creierul uman, si anume, 100 de miliarde. O cercetatoare din Brazilia, pe numele sau Suzana Herculano-Houzel, a contrazis acest numar si, dupa o indelungata cercetare, a ajuns la concluzia ca numarul este mai mic, creierul uman avand in medie 86 de miliarde de neuroni. Acest numar nu este fix si studiile ne arata ca un om poate pierde de-a lungul vietii un procent destul de mare de neuroni, de la 15% pana la 85 %, iar motivul pentru care acesti neuroni mor, este destul de simplu: pentru ca nu sunt folositi.

Dezvoltarea creierului in timpul sarcinii

Pe parcursul primul trimestru de sarcina se formeaza tubul neural, pe parcursul celui de-al doilea trimestru apar primele circumvolutiuni cerebrale, urmand ca pe parcursul celui de-al treilea trimestru creierul sa isi modifice dimensiunea si aspectul. Doctorii sunt de parere ca ar mai fi nevoie de inca 3 luni pentru o dezvoltare completa a creierului, de aceea primele saptamani de viata sunt mereu cele mai importante. Dupa nastere, creierul se dezvolta extrem de rapid, iar inainte ca bebelusul sa sufle in prima lumanare de pe tort, creierul acestuia este dezvoltat in proportie de 60%, iar pana la varsta de 3 ani creierul este deja dezvoltat in proportie de 90%. Afla mai multe:

By |2018-06-04T11:59:06+03:00iunie 4th, 2018|Sanatatea ta|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment