De cand au fost publicate in cercetarile lui Dyerberg si Bang in Groenlanda, uleiurile de peste si posibilele efecte asupra sanatatii ale acizilor grasi Omega-3 au devenit un subiect de mare interes, atat pentru cercetatori, cat si pentru publicul larg.

In Islanda aceste cercetari au fost urmarite cu un interes particular, islandezii avand o mare traditie in consumul de peste, precum si in consumul de Ulei din ficat de peste, la toate varstele. De secole, lipsa luminii solare, in timpul lungii nopti de iarna a facut din Uleiul de ficat de cod o sursa importanta, chiar indispensabila de vitamina D.

Odata cu sintetizarea vitaminei D, Uleiul din ficat de cod a continuat sa fie la fel de popular in Islanda, marea majoritate a populatiei Islandei consumandu-l cu regularitate. Doza obisnuita este intre 5 si 10 ml pe zi, dar unele persoane, in special cele in varsta iau o cantitate ceva mai mare.

Ulei din ficat de cod LYSI este un produs obtinut din materie prima de cea mai buna calitate, din apele Atlanticului de Nord, pelucrat cu tehnologii de ultima ora si are o actiune benefica pentru copii, adulti si varstnici.

Este sursa ideala de vitamine D si A, care sunt foarte necesare pentru a asigura dezvoltarea normala a oaselor si a dintilor, precum si pentru sanatatea ochilor, cumuland efectele benefice ale acestor vitamine cu ale acizilor grasi Omega-3. Vitamina D, supranumita si vitamina ‘antirahitica’ aduce un plus de imunitate.