Sustine sanatatea creierului cu Ulei de peste Lysi

>>>>Sustine sanatatea creierului cu Ulei de peste Lysi

Sustine sanatatea creierului cu Ulei de peste Lysi

Suplimentele care contin ulei de peste sunt o sursa bogata de EPA (acid eicosapentanoic) si de DHA (acid docosahexanoic).

Potrivit cercetatorilor, acestia sunt cei mai importanti acizi de tip Omega-3 si au rol esential pentru sanatatea creierului.

DHA indeplineste un rol vital in mentinerea structurii si functionarii creierului. Acesta este raspunzator pentru aproape 25% din acizii grasi din creier si pentru aproape 90% din acizii grasi Omega-3 care se gasesc in neuroni (celulele nervoase).

Acizii grasi Omega 3 sunt importanti pentru dezvoltarea creierului inca din perioada intrauterina si mai apoi in perioada imediata, de dupa nastere, intrucat ajuta si la dezvoltarea si functionarea optima a retinei si a cortexului vizual. De asemenea, acuitatea vizuala si dezvoltarea mintala se pot imbunatatii prin aportul suplimentar de Omega-3.

Uleiul de peste este un supliment esential in timpul sarcinii.

In urma cercetarilor efectuate in acest domeniu, s-a descoperit ca femeile gravide care au consumat peste sau ulei de peste, au dat nastere unor copii cu scoruri superioare la testele de inteligenta si functia creierului s-a dovedit mult superioara, de timpuriu.

Uleiul de peste este un supliment esential pentru dezvoltarea copiilor.

In afara de faptul ca ajuta la o crestere armonioasa si viguroasa a organismului, studiile din domeniu au scos la iveala faptul ca aceste suplimente au imbunatatit capacitatea de concentrare si performante scolare superioare a copiilor care au luat ulei de peste zilnic, fata de cei care nu le-au inclus in dieta lor. Dezvoltarea creierului la copii a cunoscut in trei luni o dezvoltare echivalenta cu trei ani fara suplimente cu ulei de peste.

Uleiul de peste este un supliment esential si pentru varstnici.

Pentru persoanele trecute de 65 de ani, aportul de Omega-3 devine foarte important. Dar, acest aport trebuie foarte bine monitorizat, tinand cont de afectiunile si de tratamentele pe care acestea le urmeaza. O persoana in varsta va decide impreuna cu medicul sub ce forma si in ce cantitate se vor lua suplimentele de Omega-3.
Se stie deja ca pentru un organism trecut de prima tinerete, Omega-3 va incetini procesul de imbatranire a creierului si va stimula activitatea cerebrala mentinand sanatatea creierului. Va intarzia aparitia unor afectiuni precum dementa. Daca aceste boli sunt deja instalate, consumul de ulei de peste va diminua mult efectele acestei boli. Citeste mai departe:

By |2021-06-03T17:02:27+03:00iunie 3rd, 2021|Sanatatea ta|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment