Probleme de memorie? Te ajuta Lysi!

>>>>Probleme de memorie? Te ajuta Lysi!

Probleme de memorie? Te ajuta Lysi!

Uleiul de peste si rolul sau in stimularea memoriei

Probleme de memorie? Pe langa un regim de viata sanatos, exercitii regulate si odihna suficienta, memoria poate fi imbunatatita cu ajutorul uleiului de peste, bogat in acizi grasi esentiali Omega 3. Studiile de specialitate au demonstrat faptul ca dintre toate organele omului, creierul nostru are nevoie de cea mai multa cantitate de Omega 3. De ce? Unul din motive consta in faptul ca acizii grasi Omega 3 au un rol esential in formarea tecii de mielina a a neuronilor.

Acizii grasi Omega 3 sunt considerati a fi componente nutritive vitale, ce intra in structura membranelor celulare.

Omega 3 sustine dezvoltarea creierului si stimuleaza activitatea functionala a sistemului nervos. Unul din beneficiile majore ale acidului gras Omega 3 este ca intretine memoria la toate categoriile de varsta. Insa, rolul sau benefic nu se opreste aici, Omega 3 avand capacitatea de a imbunatati capacitatea de concentrare si invatare.

Rolul esential pe care Omega 3 il joaca in sanatatea mentala a copiilor, implicit si in procesul de memorie, incepe inca din pantecul mamei.

Acizii grasi Omega-3 au un rol de mare importanta in dezvoltarea creierului si a sistemului nervos central al fatului, contribuind totodata la formarea retinei. In acelasi timp, scad riscul de nastere prematura si de depresie postnatala. De aceea, medicii recomanda ca alimentele bogate in Omega-3 sa nu lipseasca din dieta gravidutelor.

S-a demonstrat stiintific ca acei copii ale caror mame au consumat alimente bogate in Omega-3 pe perioada sarcinii si in alaptare au un IQ mai mare decat cei ale caror mame nu au avut grija la acest lucru.

Acest lucru dovedeste faptul ca Omega 3 mentine sanatatea creierului la copii, dar, acest principiu se aplica si pentru adulti si pentru persoanele de varsta a treia.

Eefectele deficientei de Omega 3 in organism?

  •  nastere prematura;
  • complicatii neurologice ale fatului;
  • aparitia sindromului ADHD la copii din cauza lipsei de Omega 3 din hrana mamei;
  • depresia post-partum, mamele vor avea mai mult de suferit din cauza acestei afectiuni;
  • aparitie a accidentelor vasculare in cazul persoanelor varstnice;
  • inclinatie pentru ostilitate si irascibilitate;
  • aparitia dementei.

Acizii grasi esentiali Omega 3 sunt predispusi la distrugere prin gatire, incalzire sau procesarea alimentelor.

Pentru a ne asigura ca organismul nostru primeste cantitatile necesare de Omega 3, pe langa alimente, putem apela la suplimente de Omega 3, precum suplimentele Lysi. Afla mai multe:

By |2020-10-12T12:33:26+03:00octombrie 12th, 2020|Sanatatea ta|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment