Diabetul si beneficiile uleiului de peste Omega 3

>>>>Diabetul si beneficiile uleiului de peste Omega 3

Diabetul si beneficiile uleiului de peste Omega 3

Diabetul. Ce este si de ce apare?

Potrivit specialistilor, diabetul reprezinta o dereglare a metabolismului carbohidratilor, in care nivelurile de sange sunt anormale. Altfel spus, diabetul apare atunci cand organismul nu produce destula insulina sau nu este utilizata cum trebuie.
Sanatatea noastra este asediata de stres, de aerul poluat pe care il inspiram zilnic, de lipsa timpului pentru activitati sportive, de chimicalele din alimente sau din produsele cosmetice etc. Acest amalgam de factori va duce, in cele din urma, la repercusiuni grave pentru starii noastre de sanatate, cum ar fi aparitia diabetului.

Diabetul provocarea omului modern.

„Diabetul va fi una dintre principalele provocari la adresa sanatatii publice, cu care se va confrunta lumea in urmatorul mileniu. Este recunoscut faptul ca diabetul afecteaza atat natiunile prospere, cat si comunitatile sarace si dezavantajate,” aceasta declaratie a fost facuta de Federatia Internationala de Diabet (IDF).
In acest articol, am abordat si vom discuta in continuare despre diabetul de tip II, care este mult mai frecvent decat cel de tip I. In cazul diabetului de tip II, insulina este prezenta, dar nu functioneaza in parametri firesti.

Relatia dintre diabet si Omega 3.

Acizii grasi esentiali Omega 3 au un rol esential in dezvoltarea si buna functionare a sistemului nervos central. In primul rand, Omega 3 aduce un aport vital la constituirea tecii de mielina a neuronilor.

Pe langa acest aspect, prin intermediul acizilor grasi esentiali Omega 3 creierul si organismul nostru produc prostaglandine, substante active ce sunt similare cu hormonii. Aceste prostaglandine au numeroase si variate functii in organismul nostru, printre care faptul ca ajuta la buna functionare a insulinei, ce este necesara pentru asigurarea unui nivel echilibrat de zahar in sange.

Omega 3 reprezinta o strategie importanta de a combate diabetul si de imbunatatire a sanatatii, dar si o cale de restabilire a echilibrului nostru emotional. Citeste mai departe:

 

By |2020-10-01T15:15:12+03:00octombrie 1st, 2020|Sanatatea ta|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment