Peste sau ulei de peste. Ce alegem?

>>>>Peste sau ulei de peste. Ce alegem?

Peste sau ulei de peste. Ce alegem?

Consumul de peste sau de ulei de peste?

Multi dintre noi preferam sa luam un supliment decat sa facem efortul zilnic de a ne diversifica regimul alimentar. Asta se intampla mai ales cand vine vorba de consumul de peste. Inevitabil, apare o intrebare, si anume este mai eficient sa mancam peste sau la fel de bine putem sa luam suplimente din ulei de peste ?

Acizii grasi Omega-3, continuti in peste si in uleiul de peste, au multe beneficii care favorizeaza sanatatea.

In primul rand, scad nivelul de trigliceride, care ne afecteaza tensiunea arteriala si nivelul de colesterol. In al doilea rand, amelioreaza rigiditatea si durerile articulare si pot contribui la reducerea simptomelor de ADHD si depresie. Mai mult, acizii grasi Omega-3 ajuta la prevenirea bolilor de inima, atacurilor de cord si accidentelor vasculare cerebrale. In continuare, se efectueaza mai mult cercetari asupra eficacitatii acizilor Omega-3 in reducerea riscului de cancer, dementa si boala Alzheimer. Desi corpul uman poate obtine cea mai mare parte a grasimilor de care are nevoie din alte grasimi sau materii prime, asta nu se intampla si cu Omega-3. Organismul trebuie sa obtina acizii grasi esentiali Omega-3 dintr-o sursa directa de hrana sau supliment.

Este de ajuns sa consumam peste pentru a ne bucura de toate beneficiile acizilor Omega-3?

In general, pestele este cea mai buna sursa naturala de acizi grasi Omega-3, dar foarte multe persoane considera ca pestele este un aliment periculos, dat fiind ca el mai contine si alte ingrediente, potential daunatoare, cum ar fi mercurul, PCB (bifenili policlorurati) si alti contaminanti din mediu.

Este recomandat sa optam pentru suplimente Omega-3?

Administrarea de suplimente de Omega-3 este recomandata nu doar femeilor insarcinate, mamicilor care alapteaza si copiilor, ci si persoanelor care sufera de anumite afectiuni medicale si au nevoie de o cantitate mai mare de acizi grasi Omega-3. De exemplu, pacientii care sufera de boli coronariene sau au niveluri crescute de trigliceride, pot sa nu obtina o cantitate suficienta de Omega-3 doar consumand peste, asa ca medicii le vor recomanda sa isi administreze suplimente de Omega-3 pe langa consumul de peste de doua ori pe saptamana. Citeste mai multe:

By |2021-11-22T15:28:01+02:00noiembrie 5th, 2021|Sanatatea ta|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment