Grasimi sanatoase, ce beneficii au si unde le gasim?

>>>>Grasimi sanatoase, ce beneficii au si unde le gasim?

Grasimi sanatoase, ce beneficii au si unde le gasim?

Grasimi sanatoase sunt acele grasimi cunoscute sub denumirile de grasimi mononesaturate si grasimi polinesaturate.

Cand vorbim despre grasimile polinesaturate, trebuie mentionat faptul ca ele contin acizi grasi Omega-3 si Omega-6. Studii stiintifice recente arata ca uleiurile vegetale polinesaturate au scazut riscul de boli cardiovasculare cu 30%. Acest rezultat este comparabil cu situatia in care un pacient isi administreaza medicamente de tip statine cu rol de scadere a colesterolului.

Ce beneficii aduc grasimile sanatoase si unde le gasim?

Grasimile polinesaturate si mononesaturate scad riscul de boli cardiovasculare si reduc nivelul de colesterol rau si furnizeaza acizi grasi esentiali pe care organismul nu ii poate produce pe cont propriu. Gasim grasimi mononesaturate in ulei de masline, ulei de rapita, unt de arahide si avocado, in timp ce grasimile polinesaturate se gasesc in ulei de peste, ulei de porumb, nuci, seminte de in si seminte de floarea-soarelui.

Acizii grasi esentiali Omega-3 contribuie la mentinerea optima a functiei cerebrale, la scaderea inflamatiei si, de asemenea, pot reduce simptomele depresiei, dementei si artritei.

Acesti acizi sunt de trei feluri, si anume DHA – acid docosahexaenoic, EPA – acid eicosapentaenoic si ALA – acid alfa-linolenic. Acizii grasi DHA si EPA se gasesc in ulei de peste, in pesti precum macrou, hering, somon, ton si hamsii. Acizii ALA se gasesc in uleiuri vegetale, in seminte de in, in seminte de chia, nuci si legume cu frunze de culoare verde inchis. Pestele este considerat a fi cea mai buna sursa de acizi grasi Omega-3, iar specialistii ne recomanda sa consumam cel putin 300 de grame de peste pe saptamana. Daca nu va incanta preparatele pe baza de peste sau fructe de mare atunci suplimentele cu ulei de peste pur, precum cele de la Lysi Islanda, reprezinta alternativa cea mai la indemana.

Pentru copii, este foarte eficient uleiul din ficat de cod.

Uleiul din ficat de cod cu aroma de lamaie si menta ofera o cantitate corespunzatoare de acizi grasi Omega-3 si care se administreaza cu usurinta.
Adultii pot beneficia de proprietatile acizilor grasi Omega-3 administrandu-si capsule din ulei de ficat de cod Lysi. Afla mai multe:

By |2020-03-11T13:34:41+02:00martie 11th, 2020|Sanatatea ta|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment