Memorie mai buna? Ne ajuta Uleiul de peste!

>>>>Memorie mai buna? Ne ajuta Uleiul de peste!

Memorie mai buna? Ne ajuta Uleiul de peste!

Cat de adevarat este ca daca vom consuma peste vom avea o memorie buna pana la adanci batraneti?

In urma cu cativa zeci de ani, cercetatorii au descoperit ca anumite specii de peste au niveluri favorabile de Omega-3, iar de aici s-a conturat ideea ca pestele si fructele de mare pot contribui la o memorie mai buna. Acizii grasi esentiali Omega-3 sunt apreciati pentru efectele lor pozitive asupra tensiunii arteriale, asupra sanatatii creierului si inimii, precum si asupra dezvoltarii si intretinerii creierului. Inca din anii 1990 si chiar la inceputul anilor 2000, s-au efectuat mai multe teste pentru a se constata daca acizii grasi Omega-3 au efecte directe si pozitive asupra memoriei.

Haideti sa discutam despre stiinta din spatele acestei presupuneri.

In cadrul unui studiu efectuat in anul 2006, cercetatorii au descoperit ca acidul Omega-3 de tip DHA exista in creier atunci cand fatul creste in pantecele mamei. Tot in acea perioada, s-a constatat ca animalele insarcinate care au beneficiat de o dieta bogata in Omega-3 DHA au avut pui cu mult mai dezvoltati mental decat animalele cu o dieta scazuta in Omega-3 DHA. Cand vine vorba despre oameni, s-a observat ca nivelul scazut de Omega-3 este asociat cu pierderile de memorie si cu boala Alzheimer. Asta inseamna ca lipsa acizilor grasi Omega-3 atat inainte, cat si in timpul sarcinii ar putea avea un efect negativ asupra dezvoltarii creierului bebelusului.

Omega-3 este foarte important in timpul sarcinii!

Femeile insarcinate sunt indemnate sa consume suplimente pure de Omega-3, precum suplimentele Lysi Omega-3 sub forma de capsule, pe langa vitaminele obligatorii in timpul sarcinii. Consumul adecvat de Ulei de peste bogat in Omega-3, are beneficii pe termen lung pentru sanatatea noastra mintala.

De ce este necesar sa consumam o cantitate adecvata de Omega-3?

Doar cu ajutorul acestor acizi, putem sa ne intretinem in forma excelenta creierul si corpul. Trebuie luat in considerare si faptul ca multe specii de peste contin metale grele si mercur, asa ca femeile insarcinate, cele care alapteaza si copilasii ar trebui sa consume doar suplimente Omega-3 care contin o cantitate adecvata de DHA si EPA si doar peste despre care se stie ca nu contine mercur, cum ar fi pastravul, crapul si somonul. Citeste mai departe!

By |2019-12-05T12:11:57+02:00decembrie 5th, 2019|Sanatatea ta|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment