Este consumul de peste este foarte important pentru sanatatea inimii ?

>>>>Este consumul de peste este foarte important pentru sanatatea inimii ?

Este consumul de peste este foarte important pentru sanatatea inimii ?

Pestele este o sursa excelenta de proteine si se remarca prin continutul insemnat de acizi grasi Omega-3.

Dintre multele beneficii prin care impresioneaza acizii Omega-3, poate ca cel mai mult se discuta despre cum acesti acizi pot sustine sanatatea inimii. Se stie acum cu certitudine ca acizii grasi Omega-3 sunt benefici atat persoanelor care nu sufera de boli de inima, dar si celor care prezinta un risc crescut de boli cardiovasculare sau care deja se confrunta cu boli cardiovasculare.

Un numar mare de cercetari au aratat ca acizii grasi Omega-3 sustin sanatatea inimii si reduc riscul de aritmii care pot duce la moarte subita.

De asemenea, acesti acizi scad nivelul de trigliceride, incetinesc rata de depunere a placii aterosclerotice si scad tensiunea arteriala. Specialistii internationali recomanda consumul de peste – in special peste gras – de cel putin doua ori pe saptamana. Speciile de peste cele mai bogate in acizi grasi Omega-3 includ somonul, macroul, heringul, sardinele si tonul.

Sunt de evitat pestii mari, pestii rapitori si mamiferele marine.

In cazul acestor specii, apare problema nivelurilor ridicate de mercur, de bifenili policlorurati, de dioxine si de alti contaminanti de mediu. Printre altele, evitati si consumul de rechini, de peste-spada, deoarece aceste specii contin niveluri ridicate de mercur.

Ne ajuta suplimentele alimentare de tip Omega-3?

Este de preferat sa ne imbogatim regimul alimentar cu acizi grasi Omega-3 proveniti din alimente. Cu toate acestea, este posibil ca persoanele care sufera de boli coronariene sa nu obtina o cantitate suficienta de acizi grasi Omega-3 doar consumand peste. In cazul persoanelor care sufera de boli coronariene, dar si in cazul copiilor si femeilor insarcinate care au la dispozitie o gama restransa de peste cu un continut scazut de mercur, este recomandata administrarea suplimentelor cu Omega-3, asa cum sunt suplimentele Lysi.
La randul lor, persoanele care prezinta un nivel ridicat de trigliceride, din nou ar putea consuma suplimente, precum sunt suplimentele Omega-3 Forte de la Lysi Islanda. Citeste mai multe:

By |2020-03-16T13:46:55+02:00martie 16th, 2020|Sanatatea ta|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment