Rahitismul este o afectiune ce intervine in procesul de dezvoltare al copiilor.
Rahitismul este intalnit mai ales la copiii cu varsta cuprinsa intre 6 si 24 de luni si poate fi prevenit extrem de usor prin administrarea uleiului din ficat de cod inca din a doua saptamana de viata. In cazul copiilor nascuti prematur, riscul de a face rahitism este extrem de mare, chiar si in situatia in care el primeste cantitatea suficienta de vitamina D. Tocmai de aceea, se recomanda consumul de Omega 3 si pe durata sarcinii (mai ales in trimestrul al treilea de sarcina), pentru a te asigura ca cel mic nu se va naste cu carente de vitamine.
Care sunt semnele rahitismului? 
Rahitismul se manifesta in cazul copiilor prin intermediul urmatoarelor simptome: dureri osoase, aparitia tardiva a dentitiei, oprirea vizibila a cresterii, aparitia febrei mai ales noaptea, aparent fara niciun motiv, curbarea anormala a membrelor inferioare, deformarea pelvisului si a coloanei vertebrale. Tratamentul in cazul rahitismului este administrarea suplimentelor alimentare cu vitamina D si calciu care sa acopere carentele si adoptarea unei diete cu alimente care nu contin proteine animale. Insa, cel mai bun tratament impotriva rahitismului ramane preventia si administrarea dozei zilnice necesare de vitamina D.
Uleiul din ficat de cod LYSI este bogat in vitamina D si ajuta la fixarea in oase a calciului din alimente sau suplimente alimentare.
Vitamina D poate fi asimilata de cel mic si in urma expunerii la razele solare, insa in anotimpul rece, atunci cand acest lucru nu este posibil, iti sare in ajutor uleiul de peste. Asociatia Americana de Pediatrie a publicat de curand un raport care sustinea faptul ca sugarii si copiii ar trebui sa ia suplimente de vitamina D si sa evite expunerea prelungita la soare din cauza pericolelor la care se expun, unul dintre ele fiind cancerul de piele. Citeste mai mult:
Comenteaza