Alzheimer este o boala care provoaca probleme de memorie si alte disfunctii cognitive.
Boala Alzheimer conduce la schimbari imprevizibile in comportament si, de obicei este progresiva, ceea ce inseamna ca se dezvolta lent si se inrautateste in timp. Alzheimer este cea mai comuna forma de dementa. Dementa este cuvantul medical folosit pentru pierderea functiei cognitive, care este suficient de grav pentru a interfera cu viata de zi cu zi a unui individ. In prezent, nu exista nici un tratament pentru Alzheimer.
Ce determina aparitia maladiei Alzheimer? 
Desi exista multi factori care sporesc sansele de a dezvolta Alzheimer, oamenii de stiinta inca nu sunt siguri ce anume o determina, insa s-a descoperit ca exista o legatura intre functia creierului, acizii grasi Omega 3 si vitamina D.
Cum poate ajuta vitamina D?
Cercetatorii au constatat ca persoanele cu Alzheimer au niveluri mai scazute de vitamina D in sange. Doua articole recente au analizat toate studiile privind vitamina D si Alzheimer; ambele au aratat ca nivelurile de vitamina D sunt mai mici la persoanele cu Alzheimer decat la cele fara. Un studiu francez recent a constatat deficientele moderate sau severe de vitamina D pot dubla riscul de aparitie a anumitor forme de dementa la oamenii in varsta, inclusiv boala Alzheimer.
Cum pot ajuta acizii grasi Omega-3?
Potrivit cercetatorilor canadieni, acizii omega 3 sunt constituenti esentiali ai membranelor celulare cerebrale, de aceea creierul functioneaza la parametrii optimi doar daca necesarul zilnic este asigurat. S-a demonstrat ca persoanele peste 70 de ani care mananca peste in fiecare zi au rezultate mai bune la testele cognitive decat cele a caror dieta este saraca in peste.
Consumul de peste este considerat a fi unul dintre alimentele cele mai bune pentru organismul nostru.
Dupa cum se stie insa, majoritatea sortimentelor de peste pe care le gasim in supermarketuri sunt specii de crescatorie, foarte sarace in nutrienti. Citeste mai mult:
Comenteaza