De ce depinde sanatatea ochilor de acizii grasi omega 3?
Poate parea uimitor ca vorbim despre implicarea acizilor grasi omega 3 in procesul de functionare optima a ochilor, insa, trebuie sa stii ca ai nevoie de nutrienti pentru a mentine sanatatea ochilor si acuitatea vizuala cat mai mult timp. Iar pentru asta, avem nevoie de o alimentatie sanatoasa care sa includa fructe si legume pentru necesarul de vitamine si minerale, dar si alte alimente pentru necesarul de substante nutritive esentiale.
Nevoia de acizi grasi omega 3 in procesul de vedere. 
Numeroase studii au demonstrat rolul crucial pe care acizii grasi Omega-3 il au in mentinerea sanatatii in general, dar mai ales pentru buna functionare a sistemului nervos si cardiovascular. In plus, acestia reduc procesele inflamatoare si scad riscul aparitiei unor boli cronice grave precum diabetul, artrita si chiar si cancerul. Unele cercetari au aratat ca acizii grasi Omega-3 sunt esentiali pentru dezvoltarea normala a vederii sugarilor, iar copiii care nu primesc suficienti acizi grasi Omega-3 in timpul sarcinii de la mamele lor, ar putea suferi de tulburari nervoase si de vedere. De asemenea, cercetarile privind beneficiile acestor acizi grasi asupra sanatatii ochilor afirma ca ei sunt esentiali pentru dezvoltarea oculara optima, pentru mentinerea acuitatii vizuale si pot ajuta la prevenirea degenerescentei maculare si a sindromului ochiului uscat.
O serie de studii clinice au demonstrat si faptul ca EPA si DHA, in special, reprezinta o resursa naturala extrem de utila pentru obtinerea si mentinerea sanatatii ochilor.
DHA, prezent cu precadere in binecunoscutele fosfolipide, reprezinta constituentul major al lipidelor creierului si retinei si exercita atat un rol constitutiv cat si unul de protectie, influentand functionarea optima a acestor tesuturi. Ca si component structural al membranelor celulare, DHA are de asemenea capacitatea de a influenta procesele implicate in functionarea acestora.
In plus, acizii grasi esentiali Omega 3, pot sustine buna functionare a glandelor si canalelor oculare, buna drenare a lichidului intraocular si scaderea riscului de crestere a presiunii intraoculare si de aparitie a glaucomului. Citeste mai mult:
Comenteaza