Un creier sanatos cu Omega 3 se mentine!

>>>>Un creier sanatos cu Omega 3 se mentine!

Un creier sanatos cu Omega 3 se mentine!

Acizii grasi Omega 3  sunt acizi esentiali pentru un creier sanatos si pentru sanatate in general.

Acizii grasi Omega 3 sunt concentrati in mare masura in creier, pe care organismul nu-i poate produce, fiind imperios necesar sa faca parte din alimentatia zilnica.  Uleiul de peste contine, Omega 3, iar efectul consumului acestuia este bine cunoscut, in ceea ce priveste sanatatea inimii si a pielii. Oricum, uleiul de peste, datorita acestor acizi grasi Omega 3, are un efect incredibil asupra creierului, in special cand vine vorba de pierderile moderate de memorie si de depresie. 

Acizii Omega 3 au o importanta deosebita pentru dezvoltarea creierului, dar si pentru functionarea acestuia de-a lungul vietii.

Este demonstrat rolul acestor acizi in dezvoltarea creierului copilului. Cateva studii au relevat corelatia dintre consumul de ulei de peste sau de peste cu coeficienti de inteligenta ridicati ai copiilor la teste, precum si in functionarea creierului la varste fragede. Se pare ca acesti acizi, care abunda in membranele celulare ale creierului, ajuta la pastrarea integritatii acestor membrane si faciliteaza capacitatea de comunicare a acestora. La adultii in varsta, nivelele scazute de DHA in sange sunt asociate cu micsorarea creierului, un semn de imbatranire prematura a acestuia.

Beneficiile Omega 3 in cazul pierderilor de memorie

S-a dovedit a exista o corelatie intre consumul de suplimente bogate in Omega 3, precum uleiul de peste, si imbunatatirea functiilor creierului persoanelor suferind de disfunctii mai usoare ale creierului, precum afectiunile cognitive usoare sau declinul cognitiv corelat cu imbatranirea. Pe baza unor astfel de studii, s-a stabilit ca aportul de Omega 3 poate fi benefic atunci cand este administrat in stadiile initiale ale declinului.

Beneficiile Omega 3 in cazurile de depresie.

Gasirea unui tratament pentru depresie reprezinta o constanta printre prioritatile cercetarii medicale. Studii recente au aratat ca aportul de ulei de peste imbunatateste simptomele persoanelor suferind de depresie, cu efecte comparabile cu cele ale medicatiei anti-depresie. Citeste mai multe:

By |2018-06-26T14:52:23+03:00iunie 26th, 2018|Sanatatea ta|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment