EPA si DHA – acizii grasi de care ai nevoie in sarcina!

>>>>EPA si DHA – acizii grasi de care ai nevoie in sarcina!

EPA si DHA – acizii grasi de care ai nevoie in sarcina!

Cercetarile au dovedit ca acizii grasi EPA si DHA,  continuti in uleiul de peste,  joaca un rol foarte important in buna functionare a organismului uman.

Ca sa intelegem mai bine, iata pe scurt, principalele efecte pe care acestia le au:

  • EPA sprijina inima, sistemul imunitar, si reducerea inflamatiei din corp.
  • DHA-ul sprijina creierul, ochii, si sistemul nervos central.

Ai nevoie de EPA si DHA in perioada de sarcina?

Medicii au subliniat intotdeauna faptul ca o gravida trebuie sa includa in meniul ei alimente calorice si proteine suficiente pentru a mentine sarcina sanatoasa. In ultimii ani, insa, acestia au sustinut ca si acizii grasi omega 3 sunt foarte importanti, mai ales pe perioada celor noua luni de sarcina. Acest lucru se datoreaza, partial, faptului ca suplimentarea cu EPA si DHA in timpul sarcinii a fost asociata cu mai multe beneficii pentru sugar. In timpul sarcinii, placenta transfera nutrienti, inclusiv DHA, de la mama la fat. Cantitatea de acid gras omega-3 la fat este corelata cu cantitatea ingerata de mama, motiv pentru care este esential ca gravida sa aiba o nutritie adecvata in acest sens.

EPA si DHA contribuie la dezvoltarea creierului fatului

Mai multe studii au confirmat beneficiile acizilor omega-3 in timpul sarcinii, in ceea ce priveste buna dezvoltare a creierului si a retinei fatului. Dintre cei doi acizi grasi omega-3 EPA si DHA, DHA este cel mai important pentru functionarea corecta a membranei celulare si este vital pentru dezvoltarea creierului fetal si a retinei. In al treilea trimestru de sarcina, cantitati mari de DHA se acumuleaza in tesutul fetal. Acizii grasi s-au infiltrat cel mai mult in retina si in creier, zone care au fost corelate cu o vedere mai buna si cu o dezvoltare a creierului net superioara.

EPA si DHA reduc riscul de nastere prematura

Studiile clinice au asociat suplimentarea dietei din timpul sarcinii cu EPA si DHA,  cu o perioada de gestatie mai lunga, pana la 40 de saptamani. Perioada de gestatie este foarte importanta, deoarece prematuritatea este cauza diferitelor boli infantile si poate duce la moarte. Nasterea prematura este un factor care sta la baza a 85% dintre decesele sugarilor, care s-au dezvoltat normal pana la un anumit punct. Afla mai multe:

By |2018-08-01T14:48:30+03:00august 1st, 2018|Sanatatea ta|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment