Uleiul de peste omega-3 si combaterea depresiei

>>>>Uleiul de peste omega-3 si combaterea depresiei

Uleiul de peste omega-3 si combaterea depresiei

Medicamentele antidepresive continua sa ridice ingrijorari cu privire la efectele lor secundare, care includ suicidul, agravarea clinica a depresiei si schimbarile neobisnuite de comportament la adolescenti si copii.

Recent, FDA a instruit toti producatorii de medicamente sa adauge avertismente (eticheta cea mai grava de avertizare pentru un medicament eliberat pe baza de reteta) pentru medicamentele antidepresive.

Avand in vedere aceste constatari, medicii si pacientii cauta terapii alternative mai sigure.

Noi cercetari arata ca acizii grasi omega-3 pot ameliora efectiv depresia fara efecte secundare periculoase. In acest articol, dezvaluim baza in crestere a dovezilor pentru omega-3 in imbunatatirea starii de spirit si restabilirea integritatii structurale a celulelor cerebrale, care sunt esentiale in indeplinirea functiilor cognitive.

Uleiul de peste Omega-3 si depresia 

Consumul multor acizi grasi omega-3 poate oferi o protectie puternica impotriva depresiei. Un studiu pe aproape 22.000 de participanti a aratat ca cei care au luat in mod regulat ulei de ficat de cod, bogat in acizi grasi omega-3, aveau 30% mai putin probabilitatea de a avea simptome de depresie decat cei care nu au consumat. Cu cat participantii au luat mai mult ulei de ficat de cod, cu atat mai putin probabil sa aiba un nivel ridicat de depresie.

Acizii grasi Omega-3 pot ajuta, de asemenea, la imbunatatirea starii de spirit.

Intr-un studiu recent efectuat la Colegiul Regal de Chirurgi din Irlanda, efectul suplimentarii cu acizi grasi omega-3 a fost studiat pe 49 de pacienti cu episoade repetate de a se rani singuri. In plus fata de asistenta psihiatrica standard, subiectii studiului au fost repartizati aleatoriu pentru a primi 1200 mg EPA plus 900 mg DHA sau placebo timp de 12 saptamani. La sfarsitul perioadei de tratament, grupul care primea acizi grasi omega-3 a avut imbunatatiri semnificativ mai mari comparativ cu grupul placebo in scorurile pentru depresie, suiciditate si stresul zilnic. Citeste mai mult:

By |2018-03-26T12:06:14+03:00martie 26th, 2018|Sanatatea ta|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment