Sanatatea inimii si Uleiul de peste Omega-3!

>>>>Sanatatea inimii si Uleiul de peste Omega-3!

Sanatatea inimii si Uleiul de peste Omega-3!

Sanatatea inimii si a organismului in general, poate fi sustinuta cu ajutorul Omega-3.

Acizii grasi OMEGA-3 joaca un rol important in functionarea creierului si a inimii, reduc inflamatiile si pot ameliora simptomele multor boli cronice. S-a observat ca, incidenta bolilor de inima este mai scazuta la populatiile care au un consum scazut de grasimi saturate si bogat in grasimi nesaturate, din gama de acizi grasi Omega-3.

Conform evidentelor clinice, acizii grasi Omega-3 ajuta la reducerea factorilor de risc pentru problemele cardiace, scazand valorile mari ale colesterolului si presiunea sangelui. 

Uleiul de peste, datorita continutului bogat de Omega-3, scade nivelul de trigliceride, reducand riscul atacurilor de cord si ale atacurilor cerebrale, reduce aritmiile si riscul de ateroscleroza, prin incetinirea colmatarii arterelor, reduce colesterolul rau (LDL) si imbunatateste circulatia cardiovasculara. Studii despre Omega-3 si riscul de boala cardiaca au condus si la introducerea Indicelui Omega-3 (definit in 2004 ca procentul de Omega-3 EPA + DHA in lipidele din sange) pentru evaluarea riscului de moartea subita cardiaca (SCD) si alte evenimente adverse cardiace majore.

Riscul SCD este o problema de sanatate majora, care duce la cca 15% din toate decesele din tarile occidentale.

Un Indice Omega-3 >8% e pus in legatura directa cu prelungirea vietii si reducerea evenimentelor adverse cardiace majore, cum ar fi SCD. Un consum de 1 g de Omega-3 pe zi are un efect protector pentru inima, conform FDA, fiind, uneori, mai benefic decat consumul de aspirina.

Studii epidemiologice au aratat ca eschimosii, care mananca cantitati foarte mari de carne si grasime  animala, nu au colesterolul marit.

Ei consuma foarte multe grasimi Omega-3, care cresc nivelul  colesterolului bun, ii protejeaza de bolile cardiovasculare si nu se imbolnavesc niciodata de artroza. Pe de alta parte, cand se muta in orasele albilor si trec la dieta „occidentala”, eschimosii dezvolta toate bolile cardiovasculare (BCV) ale albilor. Totodata, trebuie subliniat ca acizii grasi Omega-3 sunt constituentii principali ai creierului …. Citeste mai mult:

By |2018-04-02T12:22:20+03:00aprilie 2nd, 2018|Sanatatea ta|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment