Uleiul de peste hraneste creierul si ii sustine sanatatea.

>>>>Uleiul de peste hraneste creierul si ii sustine sanatatea.

Uleiul de peste hraneste creierul si ii sustine sanatatea.

Descopera legatura stransa dintre uleiul de peste si sanatatea creierului.

Uleiul de peste  Lysi este un supliment alimentar extraordinar, obtinut din pesti grasi precum ar fi codul, sardinele, macroul sau heringul si ne hraneste creierul.  Valoarea sa rezida in doua tipuri de acizi grasi Omega 3 pe care ii contine si pe care organismul nostru nu ii poate produce singur, dar de care are mare nevoie pentru a functiona cum trebuie.

Uleiul de peste si sanatatea creierului? 

Da, afirma studiile medicale, intre cele doua exista o legatura directa. Acizii Omega 3 EPA si DHA sunt vitali pentru functionarea si dezvoltarea normala a creierului, in toate etapele vietii. De altfel, mai multe cercetari au corelat consumul de peste/ulei de peste cu rezultate mai bune la testele de inteligenta! Iar carenta de acizi grasi Omega 3 a fost asociata cu tendinta de a intalni dificultati in procesul de invatare si/sau memorare. Ba chiar nivelurile scazute de DHA din sange au fost asociate, la adulti, cu o dimensiune mai mica a creierului si o tendinta de degenerare a acestuia mult mai rapida.

Tot EPA si DHA se regasesc in membranele celulelor creierului, facilitand comunicarea si transmiterea informatiilor prin neuroni.
Iar insuficienta lor poate duce la aparitia unor boli precum Alzheimer sau depresia, punand in pericol sanatatea mintala.

Uleiul de peste si sanatatea creierului: o solutie impotriva Alzheimer?

Unii medici afirma ca uleiul de peste poate imbunatati functionarea creierului la persoanele cu probleme de memorie, cum ar fi cele cu boala Alzheimer sau alte tulburari cognitive. Cele mai bune rezultate par sa fi aparut in ceea ce priveste efectele uleiului de peste asupra problemelor cognitive usoare sau asupra declinului cognitiv asociat varstei.

Uleiul de peste si sanatatea creierului: o solutie impotriva depresiei?

Se pare ca acizii EPA, prezenti in uleiul de peste, actioneaza asupra receptorilor de serotonina din creier. Astfel, organismul are la dispozitie mai multa serotonina (‚hormonul fericirii’). Studiile medicale au mai demonstrat ca adminstrarea uleiului de peste imbunatateste starea persoanelor depresive, concurand eficient cu medicamentele andidepresive existente pe piata. Afla mai multe:

By |2021-03-12T17:25:32+02:00martie 12th, 2021|Sanatatea ta|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment