Omul modern are o dieta bogata in omega-6, iar omega 3 este o deficienta comuna.
Deficientele Omega 3 si dezechilibrul dintre aporturile de omega 3 si omega 6 au fost legate de conditii grave, inclusiv atacuri de inima. Mentinerea cu succes a unui raport de 4: 1 la 1: 1 omega 6 pana la omega 3 va ajuta la scaderea nivelului de colesterol si controlul hipertensiunii arteriale.
Care este cantitatea de omega 3 recomandata?
Doza zilnica recomandata de Omega-3 pentru scaderea nivelului de colesterol este in dezbatere si se efectueaza mai multe cercetari in acest sens. In momentul de fata, expertii recomanda intre 500 si 2000 mg pe zi.
American Heart Association (AHA) recomanda ca persoanele fara boli de inima sa manance o varietate de pesti de doua ori pe saptamana, sa utilizeze uleiuri sanatoase pentru inima (ulei de peste, canola, ulei de soia).
Pentru persoanele cu afectiuni cardiace, AHA recomanda zilnic 1 g de EPA (acid eicosapentanoic) + DHA (acid docosahexaenoic), de preferinta din peste gras.
AHA recomanda zilnic 2 pana la 4 g EPA + DHA, numai sub ingrijirea medicului, pentru persoanele care au nevoie de scaderea trigliceridelor. Dozele mai mari de 3 grame / zi, pot duce la sangerari excesive.
Iata continutul Omega 3 al diferitelor produse alimentare
Salmon salbatic, o portie 1700 mg (DHA 700 mg, EPA 400 mg)
Ton conservat in apa, o portie 300 mg (DHA 200 mg, EPA 50 mg)
Cod, o portie 600 mg (DHA 160 mg, EPA 50 mg)
Seminte de in, 1 lingura 1000 mg (acid ALA – alfa-linolenic – 1000 mg)
Boabe de soia, uscate, fierte ½ ceasca 500 mg (DHA / EPA 250 mg, ALA 250 mg)
Nuci, o portie 2570 mg (ALA 2570 mg)
Pecans, o portie 280 mg (ALA 280 mg)
Grau, ¼ ceasca 210 mg (ALA 210 mg)
Ulei de canola, 1 lingura 1300 mg (ALA 1300 mg)
Ulei de masline, 1 lingura d 100 mg (ALA 100 mg)
Afla mai multe despre Omega-3 natural
Comenteaza