Uleiul de peste actioneaza, in special, prin cei doi acizi grasi polinesaturati EPA si DHA, care reprezinta principalii acizi structurali ai creierului si care se gasesc preponderent in cortexul cerebral, in membranele centrelor de comunicare sinaptice, in mitocondrii si fotoreceptorii retinei.
Omega-3 DHA-ul continut in uleiul de peste constituie aproximativ 60% din lipidele din creier.
Studiile au demonstrat ca micutii care au luat ulei de peste au avut rezultate mult mai bune la testele de la scoala, fata de cei care nu au luat niciun supliment cu omega 3.

Uleiul de peste imbunatateste memoria si concentrarea.

S-a dovedit stiintific ca uleiul de peste ar avea capacitatea de a trata un deficit de atentie, tulburarea de hiperactivitate (ADHD), datorita concentratiei ridicate de acizi grasi.

Ulei de peste Omega 3 pentru copii

Ulei de peste Omega 3 pentru copii

In cazul in care copilul sufera de hiperactivitate, dislexie, dispraxie, incapacitatea de a finaliza sarcinile, instabilitate emotionala, atitudine sovaitoare, slaba coordonare, lipsa de atentie, probleme de memorie pe termen scurt, de concentrare, tendinta de a-i intrerupe pe altii, nepasare, pripa sau impulsivitate, uleiul de peste este un remediu dovedit. Mai mult, se crede ca uleiul de peste este util in dezvoltarea normala a creierului. Aceasta ajuta copilul sa se concentreze asupra studiului mai bine.
S-a constatat ca atunci cand femeile gravide primesc doze regulate de ulei de peste, copii nascuti prezinta o coordonare ochi mana imbunatatita.

Pe de alta parte, peste 20% dintre copiii mici din tara noastra sunt diagnosticati cu rahitism.

Aceasta afectiune este cauzata de carenta vitaminei D in organism. Medicii si practicienii subliniaza importanta consumului suplimentar de vitamina D pentru metabolizarea corecta a calciului si faptul ca aceasta vitamina este cruciala pentru activarea sistemului imunitar. De aceea, uleiul din ficat LYSI si capsulele OMEGA-3  pentru copii LYSI, care au in continul lor atat aciz grasi Omega-3 cat si vitamin D, sunt atat de importante pentru sanatatea copiilor nostri dar si pentru noi, adultii.
Citeste mai mult: http://aciziomega3.ro/beneficii-omega-3/invatarea-poate-fi-mai-usoara-cu-ulei-de-peste