Organismul uman nu poate creea singur acizii grasi polinesaturati, ci trebuie furnizati printr-o dieta adecvata ce cuprinde alimente bogate in omega-3.

In functie de varsta fiecaruia dintre noi si de capacitatea organismului nostru de a-si asimila necesarul de omega-3 din alimentatie, se poate interveni cu un ajutor prin administrarea suplimentelor pe baza de ulei de peste.
Pentru persoanele trecute de 65 de ani aportul de omega-3 devine mult mai important si trebuie foarte bine monitorizat. In functie de afectiunile de care sufera si de tratamentele pe care le urmeaza, o persoana in varsta va decide impreuna cu medicul sau daca este indicat sa-si optimizeze aportul de omega-3 printr-un consum de suplimente pe baza de ulei de peste.
O cantitate optima de omega-3 va fi benefica unui organism trecut de prima tinerete deoarece va incetini procesul de imbatranire a creierului, stimuland activitatea cerebrala. Aceasta fiind una dintre problemele varstnicilor, trebuie luat in calcul un consum mare de omega-3 pentru a intarzia aparitia unor afectiuni precum dementa. In cazul in care este deja instalata, un consum de ulei de peste va diminua efectele acestei boli neplacute atat pentru persoana afectata cat si pentru apropiatii acesteia.
De asemenea, inima va fi protejata print-un aport suficient de omega-3. Aparitia bolilor cardiovasculare va fi mult intarziata daca organismul se afla in echilibru, iar efectele afectiunilor deja instalate pot fi diminuate simtitor.
Sistemul nervos este si acesta protejat prin consumul optim de acizi grasi omega-3.
Sanatatea articulatiilor, mobilitatea acestora sunt strans legate de cantitatea de acizi grasi omega-3 consumata zilnic de o persoana varstnica.
Citeste mai mult: http://aciziomega3.ro/beneficii-omega-3/acizii-grasi-omega-3-la-persoanele-varsta.html