Reumatismul si Uleiul de peste

>>>>Reumatismul si Uleiul de peste

Reumatismul si Uleiul de peste

Daca suferi de reumatism trebuie sa ai in vedere atat miscarea, medicatia, sedintele de kinetoterapie, cat si alimentatia.

Iarna, reumaticii nu fac prea multa miscare tinand cont de disconfortul creat de durerile persistente de la nivelul sistemului osos. Nu fac prea multa miscare si astfel sunt predispusi la ingrasare. De aceea, pentru a nu acumula kilograme suplimentare, nutritionistii le recomanda persoanelor care sufera de reumatism sa evite dulciurile si alimentele bogate in calorii. Articulatiile deja inflamate au de suferit in cazul unui exces ponderal.

Omega 3, esential in dieta celor care sufera de reumatism 

Nu putem contesta faptul ca toti aceia care sufera de reumatism trec prin numeroase probleme de natura emotionala si sunt predispusi depresiilor. Pentru ca toate aceste lucruri sa treaca mai usor este bine ca alimentatia fie completata cu surse naturale de acizi Omega 3. Vitaminele nu trebuie sa lipseasca din viata de zi cu zi, calciul, magneziul, fierul contribuind la sanatatea sistemului osos si la atenuarea problemelor de acest gen. In plus, acizii grasi Omega 3 au un efect antiinflamator destul de puternic, fapt ce va imbunatati starea de sanatate a pacientului.

Ce trebuie sa contina dieta unui bolnav de reumatism?

Alimentatia de zi cu zi a unui bolnav care sufera de reumatism difera putin de cea a unui om perfect sanatos. Trebuie avuta in vedere introducerea multor fructe si legume proaspete deoarece acestea sunt o sursa bogata de vitamine si minerale. In plus, in dieta zilnica trebuie sa introducem si proteine, dar mai ales acel tip de grasimi sanatoase, acizi grasi omega 3, cu rol antiinflamator. Destul de putin trebuie sa se consume carbohidrati sau dulciuri, nu se recomanda a fi definitiv excluse, deoarece cu moderatie sunt folositoare pentru organism.

Pestele reprezinta o necesitate pentru bolnavii de reumatism.

Acesta contine acizi grasi Omega 3, fiind extrem de folositori pentru sanatatea sistemului osos si articular. Nu ezitati sa aveti saptamanal minim doua mese de peste gras. In cazul in care nu sunteti adeptul meselor de peste, puteti apela la administrarea suplimentelor cu ulei de peste. Citeste mai mult:

By |2017-10-16T14:17:12+03:00octombrie 16th, 2017|Sanatatea ta|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment