Sarcina si nevoia de Omega 3

>>>>Sarcina si nevoia de Omega 3

Sarcina si nevoia de Omega 3

De ce este nevoie de Omega 3 in sarcina

Copii Isteti si mamici fericite

Cartile de specialitate, dar si medicii au subliniat intotdeauna faptul ca o gravida trebuie sa includa in meniul ei alimente calorice si proteine suficiente pentru a mentine sarcina sanatoasa.
In ultimii ani, insa, acestia au sustinut ca si acizii grasi omega 3 sunt foarte importanti, mai ales pe perioada celor noua luni de sarcina. Acest lucru se datoreaza, partial, faptului ca suplimentarea cu EPA si DHA in timpul sarcinii a fost asociata cu mai multe beneficii atat pentru mama cat si pentru sugar. In timpul sarcinii, placenta transfera nutrienti, inclusiv DHA, de la mama la fat. Cantitatea de acid gras omega-3 la fat este corelata cu cantitatea ingerata de mama, motiv pentru care este esential ca gravida sa aiba o nutritie adecvata in acest sens.

Acizii grasi EPA si DHA reduc riscul de nastere prematura

De asemenea, studiile clinice au asociat suplimentarea dietei din timpul sarcinii cu EPA si DHA,  cu o perioada de gestatie mai lunga, pana la 40 de saptamani. Perioada de gestatie este foarte importanta, deoarece prematuritatea este cauza diferitelor boli infantile si poate duce la moarte. Nasterea prematura este un factor care sta la baza a 85% dintre decesele sugarilor, care s-au dezvoltat normal pana la un anumit punct. Un mecanism prin care EPA si DHA reduc incidenta nasterii premature se face prin scaderea prostaglandinei E2 si  a productiei de prostaglandina F2α, prin urmare, reducerea inflamatiei in interiorul uterului, care ar putea fi asociata cu travaliul prematur. Mai multe studii au investigat aportul EPA si DHA in timpul sarcinii si corelarea cu gestatie mai lunga. Concluziile au fost ca suplimentarea cu EPA + DHA in timpul sarcinii a dus la o nastere la termen.

Acizii grasi EPA si DHA sustin dezvoltarea creierului si a retinei. Citeste mai departe:

By |2017-10-19T10:50:21+03:00octombrie 19th, 2017|Sanatatea ta|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment