Rahitismul si rolul uleiului din ficat de cod pentru preventia acestei afectiuni la copii

>>>>Rahitismul si rolul uleiului din ficat de cod pentru preventia acestei afectiuni la copii

Rahitismul si rolul uleiului din ficat de cod pentru preventia acestei afectiuni la copii

Rahitismul este intalnit mai ales la copiii cu varsta cuprinsa intre 6 si 24 de luni si poate fi prevenit extrem de usor prin administrarea uleiului din ficat de cod inca din a doua saptamana de viata.

Rahitismul este o afectiune ce intervine in procesul de dezvoltare al copiilor, manifestandu-se prin intermediul urmatoarelor simptome: dureri osoase, aparitia tardiva a dentitiei, oprirea vizibila a cresterii, aparitia febrei mai ales noaptea, aparent fara niciun motiv, curbarea anormala a membrelor inferioare, deformarea pelvisului si a coloanei vertebrale. Tratamentul in cazul rahitismului este administrarea suplimentelor alimentare cu vitamina D si calciu care sa acopere carentele si adoptarea unei diete cu alimente care nu contin proteine animale. Insa, cel mai bun tratament impotriva rahitismului ramane preventia si administrarea dozei zilnice necesare de vitamina D.

Uleiul din ficat de cod LYSI este bogat in vitamina D si ajuta la fixarea in oase a calciului din alimente sau suplimente alimentare.

Vitamina D poate fi asimilata de cel mic si in urma expunerii la razele solare, insa in anotimpul rece, atunci cand acest lucru nu este posibil, iti sare in ajutor uleiul de peste. Asociatia Americana de Pediatrie a publicat de curand un raport care sustinea faptul ca sugarii si copiii ar trebui sa ia suplimente de vitamina D si sa evite expunerea prelungita la soare din cauza pericolelor la care se expun, unul dintre ele fiind cancerul de piele. Pe vremea parintilor si a bunicilor nostri, uleiul de peste era un preparat ce se regasea in orice gospodarie, un preparat urat de majoritatea copiilor datorita mirosului neplacut si a gustul pe masura, dar totodata un preparat ce au tinut copiii sanatosi mult timp si i-au ferit de rahitism.

Uleiul din ficat de cod pentru copii LYSI este sursa ideala de vitamina D care te va ajuta sa tii rahitismul departe de copilul tau. Citeste mai departe

By |2017-11-20T11:27:51+02:00noiembrie 20th, 2017|Sanatatea ta|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment