Omega-3 poate reduce riscurile cancerului de colon

>>>>Omega-3 poate reduce riscurile cancerului de colon

Omega-3 poate reduce riscurile cancerului de colon

Investigatii preliminare privind legatura dintre acizii grasi Omega-3 si cancerul de colon arata ca intre acestea exista o interdependenta surprinzator de puternica .

Folosind un esantion de testare a populatiei de peste 1.500 de participanti albi (aproximativ jumatate cu cancer de colon si jumatate fara) si un esantion de comparatie mai mic, de aproximativ 370 de participanti de culoare (de asemenea, cu si fara cancer), cercetatorii de la Institutul National de Stiinte ale Mediului Triunghiul de Cercetare (NIEHS) din Carolina de Nord a gasit o corelatie deosebit de puternica intre consumul de acizi grasi Omega-3 si rate reduse ale cancerului de colon, in special la persoanele de origine europeana.

Participantilor la studiu li s-a cerut sa ofere detalii despre obiceiurile alimentare printr-o serie de chestionare cu accent pe consumul de omega-3.

In general, echipa de cercetare a remarcat o reducere de aproape 40 la suta a ratelor de cancer in randul persoanelor de culoare alba care au consumat cantitati mari de grasimi omega-3. Spre surprinderea investigatorilor insa, aceeasi corelatie nu a fost observata in subgrupul de populatie de culoare.

Rezultatele incurajatoare i-au determinat pe cercetatori sa ramana optimisti ca, printr-o investigatie suplimentara, capacitatea omega-3 de a ajuta la prevenirea cancerului, va fi mai bine inteleasa.

Dr. Sangmi Kim:
„Datele experimentale au aratat beneficii ale acizilor grasi omega-3 in carcinogeneza colorectala, variind de la cresterea tumorilor reduse, suprimarea angiogenezei si inhibarea metastazelor. Constatarea noastra de asociere inversa intre aportul alimentar al acizilor grasi omega-3 si cancerul intestinal distal, la participantii albi, adauga un sprijin suplimentar ipotezei. Aceasta constatare justifica studiul viitor. O crestere a consumului alimentar de acizi grasi omega-3 in lant lung, care provin in special din peste si fructe de mare, poate fi benefica in prevenirea cancerului intestinal distal.” Citeste mai departe:

By |2017-11-01T12:16:08+02:00noiembrie 1st, 2017|Sanatatea ta|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment