Primii ani din viata unui copil sunt marcati de o dezvoltare din toate punctele de vedere: fizica, senzorio-motorie, cognitiva, etc.
Acizii grasi Omega 3, continuti de Uleiul din ficat de cod LYSI, au un rol extrem de important in dezvoltarea si functionarea normala a vederii si a sistemului cerebral, motiv pentru care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia celor mici.
Uleiul din ficat de cod contine cei mai importanti acizi grasi Omega 3 :DHA si EPA
De ce sunt ei atat de importanti si care este rolul lor?
DHA – care se regaseste de obicei in membranele celulare si ajuta la dezvoltarea capacitatilor de ascultare, intelegere si memorare.
EPA – este responsabil cu functionarea optima a proceselor de dezvoltare si divizare a celulelor, reglarea inflamatiilor, intarirea sistemului imunitar si buna functionare a sistemului circulator.
Desi acesti acizi grasi Omega 3 au un rol esential in buna functionare a organismului nostru, ei nu sunt produsi in mod natural de catre acesta si trebuie sa procurati din diverse surse naturale sau suplimente alimentare. Tocmai de aceea este atat de important sa ai grija la alimentatia celui mic inca de la o varsta frageda si sa te asiguri ca isi ia doza zilnica necesara de Ulei din ficat de cod.
Dupa cum spuneam, acizii grasi Omega 3 DHA sunt responsabili pentru buna functionare a creierului si pentru dezvoltarea legaturilor neuronale.
DHA mai este numit si acidul structural al creierului, el reprezentand 60% din grasimile care se regasesc in componenta acestuia. Daca nu stiai pana acum, in primul an de viata, creierul copilului cunoaste cea mai rapida dezvoltare, el triplandu-si dimensiunea. Este important sa incepi sa administrezi celui mic Omega 3 inca de la o varsta frageda pentru a sustine organismul pe perioada acestei dezvoltari rapide. Poti incerca sa ii dai celui mic ulei de peste, dar ai grija sa fie unul de cea mai buna calitate, precum Uleiul din ficat de cod de la LYSI Islanda.
Acizii grasi Omega 3 pot fi de folos si copiilor care sufera de ADHD, o tulburare comportamentala ce se manifesta prin deficit de atentie si hiperactivitate. Citeste mai departe:
Comenteaza