Trigliceridele, ce sunt si cum reglam nivelul lor din organism?

>>>>Trigliceridele, ce sunt si cum reglam nivelul lor din organism?

Trigliceridele, ce sunt si cum reglam nivelul lor din organism?

Trigliceridele sunt grasimi care se gasesc in sange si care sunt folosite pentru a furniza energie pentru organism.

Daca ai trigliceride suplimentare, acestea sunt depozitate in locuri diferite, pentru a putea fi folosite in momentul prielnic. Nivelurile ridicate ale trigliceridelor au fost asociate cu posibilitatea de a dezvolta boli de inima. Numai ca semnificatia nivelului ridicat al trigliceridelor si cat de mult ajuta scaderea lor in reducerea riscului de a dezvolta boli de inima, nu este foarte clara pentru multi specialisti. Cu toate acestea, majoritatea medicilor, recomanda echilibru si cumpatare.

Putem regla nivelul trigliceridelor din organism?

Principala modalitate de a regla nivelul trigliceridelor este prin adoptarea unei diete sanatoase, insotita de miscare.

Reduceti grasimile trans si grasimile saturate din dieta.

Aceste reduceri pot imbunatati nivelul trigliceridelor si pot ajuta la reglarea colesterolului. De asemenea, mancand mai putini carbohidrati puteti reduce nivelul trigliceridelor.

Consumati mai mult peste bogat  in acizi grasi omega-3.

Studiile au demonstrat ca pestii grasi pot reduce nivelul trigliceridelor. Pestii grasi  cum ar fi macroul, pastravul de lac, heringul, sardinele, tonul alb si somonul sunt bogati in omega-3. In cazul in care pestele nu este alimentul tau preferat, poti cere parerea medicului, care-ti poate recomanda suplimente cu ulei de peste pur, precum cele de le LYSI Islanda.

Consumati alimente bogate in fibre.

Ovazul sau cerealele integrale pot absorbi grasimea. Anumite legume (broccoli, spanac) si fructe (mere, portocale) sunt aliati de nadejde in lupta impotriva nivelului ridicat de trigliceride.

Excludeti alcoolul din dieta ta.

S-a demonstrat ca un consum regulat de alcool poate ridica nivelul trigliceridelor. Unele studii arata ca mai mult de un pahar de alcool, pe zi pentru femei sau doua pentru barbati poate ridica nivelul trigliceridelor cu mult. Unii oameni cu trigliceridele crescute ar putea fi nevoiti sa renunte de tot la alcool.

Beti apa.

Nu degeaba medicii recomanda sa bem doi litri de apa pe zi. Citeste mai mult:

By |2017-10-30T11:31:30+02:00octombrie 30th, 2017|Sanatatea ta|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment