Activitatea cerebrala trebuie sustinuta pe toata durata vietii printr-un aport constant de omega 3.

Acizii grasi omega 3, intalniti din abundenta in uleiul de peste, au un rol foarte important pentru sanatatea creierului si pentru buna functionare a activitatii cerebrale. Influenta acestora asupra functiilor cerebrale nu se esaloneaza pe paliere de varsta si nu se limiteaza doar la perioada de formare si dezvoltare a omului, ci este activa si extrem de importanta pe toata perioada vietii, inclusiv in viata intrauterina.

Perioada de sarcina si viata intrauterina

Este foarte important ca fatul sa poata asimila acizi grasi omega 3 in perioada sarcinii, acestia influentand in mod direct sistemul cerebral, buna functionare a sistemului ocular si cardiovascular. Copilului i se asigura astfel capacitatea de a se dezvolta normal din punct de vedere cerebral, de a avea capacitatea de a se naste cu anumite abilitati si simturi, de a veni pe lume in conditii normale de sanatate. Viitoarea mama se va asigura ca dieta ei zilnica va cuprinde alimente bogate in acizi grasi omega 3, avand in vedere faptul ca organismul uman nu poate produce singur acest tip de acizi.

Primii ani din viata sunt cruciali

Acizii grasi omega 3 sunt necesari pentru ca micutul sa-si poata dezvolta cat mai multe abilitati, sa se dezvolte din punct de vedere emotional conform fiecarei etape de crestere, sa aiba capacitatea de a se concentra si integra, sa fie linistit si fericit. Pentru ca micutii sa se dezvolte armonios si activitatea lor cerebrala sa functioneze in limite normale, li se va asigura un meniu bogat in alimente ce reprezinta o sursa naturala si sanatoasa de acizi grasi omega 3.

Perioada adolescentei, tineretea si maturitatea.

Acesta perioada este extrem de solicitanta pentru viitorii tineri. Capacitatea lor de concentrare si invatare, de a face fata multor provocari venite odata cu cresterea, sunt direct legate de aportul de acizi grasi omega 3 adus organismului. Citeste mai multe: