Omega-3 ajuta in lupta cu bolile de inima!

>>>>Omega-3 ajuta in lupta cu bolile de inima!

Omega-3 ajuta in lupta cu bolile de inima!

Ce sunt acizii grasi Omega-3 si ce rol indeplinesc?

S-a dovedit de nenumarate ori, grasimile esentiale Omega-3 previn bolile de inima si accidentele vasculare cerebrale si contribuie la gestiunea multor altor afectiuni medicale, printre care lupus, eczeme si artrita reumatoida. Trebuie sa stiti ca acizii grasi Omega-3 sunt o parte integranta a membranelor celulare din intreg corpul si afecteaza functia receptorilor celulari din aceste membrane. Acizii grasi Omega 3 ofera punctul de plecare pentru realizarea hormonilor care regleaza coagularea sangelui, contractia si relaxarea peretilor arteriali si inflamatia. De asemenea, acizii Omega-3 se ataseaza de receptorii din celulele care regleaza functia genetica.

Forme principale de acizi grasi Omega-3

Mai trebuie sa stiti ca exista trei forme principale de acizi grasi Omega-3, si anume acidul eicosapentaenoic (EPA), acidul docosahexaenoic (DHA) care provin in principal din peste, asa ca uneori sunt numiti acizi grasi Omega-3 marini, precum si acidul alfa-linolenic (ALA), cel mai obisnuit acid gras Omega-3 in majoritatea dietelor occidentale. ALA se gaseste in uleiuri vegetale.

Ce legatura exista intre acizii grasi Omega-3 si bolile de inima?

Cele mai multe cercetari care s-au desfasurat pe parcursul timpului arata ca acizii grasi Omega-3 au efecte benefice substantiale in cazul pacientilor care sufera de boli de inima. Intai de toate, aceste grasimi ajuta inima sa bata in ritm constant, prevenind ritmul periculos sau potential letal. Astfel de aritmii provoaca cele mai multe decese cardiace in fiecare an.

De asemenea, acizii grasi Omega-3 reduc tensiunea arteriala, frecventa cardiaca, imbunatatesc functia vaselor sanguine si, in doze mai mari, pot determina scaderea trigliceridelor si pot ameliora inflamatia, care joaca un rol important in dezvoltarea aterosclerozei. Specialistii vorbesc despre un risc de deces cardiac redus cu 50%. Iata cat este de important sa beneficiem de o dieta bogata in acizi grasi Omega-3!

Ce cantitate de acizi grasi Omega-3 trebuie sa consumam?

In general, este indicat ca persoanele sanatoase sa consume aproximativ 300 de grame de peste gras, bogat in Omega-3, pe saptamana. Pe langa un regim bogat in surse alimentare de Omega-3, suplimentele se pot dovedi de mare ajutor mai multor categorii de persoane. De exemplu, femeile insarcinate sau care alapteaza pot introduce in regimul alimentar suplimente Omega-3 Lysi, care contin ulei pur de peste, foarte bine purificat. Afla mai multe:

By |2020-05-04T14:33:53+03:00mai 4th, 2020|Sanatatea ta|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment