Cum te poate ajuta Uleiul de peste daca suferi de diabet de tip 2?

>>>>Cum te poate ajuta Uleiul de peste daca suferi de diabet de tip 2?

Cum te poate ajuta Uleiul de peste daca suferi de diabet de tip 2?

Diabet de tip 2 – una din cele mai frecvente boli cronice ale secolului XXI.

Se declanseaza pe fondul stresului, mostenirii genetice sau dezechilibrelor hormonale si afecteaza un numar din ce in ce mai mare de oameni. In prezent, nu exista niciun tratament pentru vindecarea diabetului, numai medicamente si diete pentru a tine aceasta boala sub control. Printre substantele benefice pentru acest tip de pacienti, Omega 3 ajuta in tratarea diabetului de tip 2.

Ce este diabetul de tip 2 ? 

Diabetul de tip 2 reprezinta incapacitatea organismului de a sintetiza zaharul din sange, datorita functionarii incorecte a pancreasului (care produce insulina). Astfel, suferinzii de diabet trebuie sa isi mentina sub control cantitatea de zahar din organism prin urmarea tratamentului si a unei diete stricte, care sa excluda zaharul.

Cum te ajuta Uleiul de peste in tratamentul diabetului?

Medicii si cercetatorii au efectuat numeroase studii asupra acizilor grasi, observand ca popoarele care au o dieta bogata in Omega 3, 6 si 9 se bucura de o longevitate mai mare si o stare de sanatate superioara altor popoare, care urmeaza un regim alimentar mai sarac in aceste elemente. Astfel, s-a descoperit rolul esential al acizilor grasi in reglarea si fortificarea sistemului imunitar, fluidizarea fluxului sanguin in vene si artere, controlul numarului de trigliceride in sange si mentinere sub control a nivelului glucozei si colesterolului in sange. Astfel, Uleiul de peste, datorita continutului de Omega 3, favorizeaza producerea de colesterol „bun” (HDL) si reducerea colesterolului tip LDL. Astfel, venele si arterele sunt mentinute curate, fluxul sanguin este constant si se evita crearea conditiilor pentru instalarea bolilor cardiovasculare.

Prevenirea instalarii diabetului

Studiile clinice au demonstrat ca o dieta sanatoasa, bogata in Omega 3 si alti acizi grasi, este foarte importanta in prevenirea instalarii diabetului de tip 2. Acesti acizi grasi contribuie la buna functionare a pancreasului si mentin echilibrul in procesele digestive ale organismului nostru. Citeste mai mult:

By |2020-04-08T14:23:26+03:00aprilie 8th, 2020|Sanatatea ta|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment