Menopauza si Omega-3

Atunci cand detine toate elementele necesare pentru o buna sincronizare si echilibrare a functiilor, organismul uman functioneaza foarte bine, indiferent de varsta.  Acizii grasi omega-3 sunt esentiali sanatatii noastre, insa nu pot fi produsi de catre organism si trebuie furnizati acestuia printr-o alimentatie variata sau prin intermediul suplimentelor alimentare.

Cum te ajuta Omega-3?

Acizii grasi omega-3 sunt raspunzatori de o buna functionare a aparatului cardiovascular, de activitatea la nivelul creierului, previn aparitia multor boli precum cancerul, artrita, bolile vasculare, osteoporoza, obezitatea, diminueaza riscul instalarii depresiilor si dereglarilor hormonale.

Menopauza pe scurt

Femeile cu varste intre 40 si 60 de ani, se afla in perioada normala de instalare a menopauzei. Este perioada in care organismul femeii nu mai produce estrogenul si progesteronul prin intermediul ovarelor. Aceasta scadere a hormonilor atrage dupa sine disparitia ciclurilor menstruale, fapt ce provoaca neplaceri si disconfort. Printre aceste neplaceri se pot aminti bufeurile si starile de depresie. Bufeurile de caldura sunt episoade ce dureaza intre 3- 5 minute si chiar 30 de minute. Acestea produc stari de disconfort si agitatie, presupunand un sentiment de caldura extrema, transpiratie brusca, iritabilitate, dureri de cap, insomni, obosela.

Echilibrul adus de Omega-3

Avand in vedere faptul ca un aport optim de acizi grasi omega-3 poate echilibra dereglarile hormonale si poate diminua starile de depresie, atunci simptomele neplacute ale menopauzei pot fi usor pacalite prin consumarea acestora.
Odata cu instalarea menopauzei apare si riscul aparitiei osteoporozei, boala ale carei simptome pot fi diminuate, de asemenea,  printr-un aport optim de acizi omega-3. Afla mai multe: