Campania LYSI ‘Vreau sa fiu sanatos!’

>>>>Campania LYSI ‘Vreau sa fiu sanatos!’

Campania LYSI ‘Vreau sa fiu sanatos!’

Campania LYSI  „Vreau sa fiu sanatos!”  a demarat si liceenii de la Liceul Dante Aligheri au participat la un curs de igiena si nutritie, sponsorizat de LYSI.

Omega-3 este hrana ideala pentru creier, sustine efortul intelectual, dar si efortul fizic si poate fi un ajutor important pentru dezvoltarea tinerilor, in timpul efortului din timpul lucrarilor, tezelor, examenelor, pentru cresterea rezistentei si a puterii de invatare.

Uleiul de peste este un adevarat combustibil pentru creier. El actioneaza in special prin cei doi acizi grasi polinesaturati EPA si DHA, care reprezinta principalii acizi structurali ai creierului si se gasesc preponderent in cortexul cerebral, in membranele centrelor de comunicare sinaptice, in mitocondrii si fotoreceptorii retinei.
DHA Omega 3-ul continut in uleiul de peste constituie aproximativ 60% din lipidele din creier.

Astazi, putem afirma fara retinere ca Omega-3 reprezinta caramizile de temelie ale formarii creierului.
Deoarece acizii grasi Omega-3 nu pot fi produsi de corpul nostru, este esential ca alimentatia noastra sa ne asigure necesarul zilnic. Cum acest lucru nu se intampla, iar deficitul este si mai mare la copii, este absolut necesar sa compensam aceasta carenta cu ajutorul suplimentelor nutritive.

In aceasta perioada de crestere rapida si efort maxim, suplimentele LYSI cu Omega-3 si vitamina D sunt un sprijin de nadejde.

Doamna doctor Dumitrescu le-a prezentat tinerilor liceeni principiile nutritionale de baza, cum sa se hraneasca sanatos si cum sa evite anumite pericole din hrana moderna, iar cei mai silitori au completat corect testul si au castigat premii.

A sti este intotdeauna folositor si profitabil!

Campania LYSI  Vreau sa fiu sanatos continua si puteti sa ne chemati si la scoala voastra.

 

Dante Aligheri

Liceeni in Campania LYSI ‘Vreau sa fiu sanatos’

By |2017-03-09T14:24:04+02:00februarie 18th, 2013|Noutati|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment