Cum se formeaza creierul bebelusului in burtica?

>>>>Cum se formeaza creierul bebelusului in burtica?

Cum se formeaza creierul bebelusului in burtica?

Creierului bebelusului se dezvolta extrem de rapid in cele noua luni de sarcina, perioada in care el cunoaste cea mai rapida crestere.

In prima luna in burtica (saptamanile 1-5), bebelusul este de marimea unei seminte de susan, abia de acum incolo incepand sa se formeze embrionul. 

Un lucru important de mentionat este faptul ca primele care se formeaza in burtica mamei sunt creierul si coloana vertebrala, fiind apoi urmate de sistemul circulator si de inimioara.

In urmatoarea etapa de crestere, in saptamanile 8-10, corpul bebelusului incepe sa prinda contur, mainile, degetele, nasul, gura si ochii putand fi observate in cadrul ecografului.

Incepand cu saptamana 10, incep sa se dezvolte organele si muschii. Tot in aceasta perioada, s-ar putea sa simti si miscari in burtica pentru ca i se dezvolta si reflexele si fatul este tentat sa se miste.

Incepand cu luna a treia de sarcina (12 saptamani), rinichii fatului incep sa functioneze si sa produca urina, iar bebelusul isi poate misca capul si descopera mimica fetei, grimasele sale putand fi observate la ecograf.

In tot acest timp, creierul bebelusului continua sa se dezvolte. In luna a patra si a cincea (saptamanile 16-20), nervii conecteaza creierul de restul corpului fatului si incepe treptat dezvoltarea sistemului nervos. In aceasta perioada i se dezvolta si simturile, asa ca, nu ezita sa vorbesti cu el, sa ii canti sau sa iti mangai burtica pentru ca el va simti tot.

Lunile a sasea si a saptea de sarcina sunt marcate de multe schimbari in viata intrauterina.

Bebele isi poate simti fata, este capabil sa respire si isi deschide pleoapele din cand in cand. Din punct de vedere fizic, bebelusul este pregatit pentru viata extrauterina, aceasta fiind si perioada in care au loc cele mai multe nasteri premature, insa, creierul bebelusului nu este pe deplin dezvoltat, iar acest lucru s-ar putea sa ii afecteze evolutia.

In ultimele doua luni de sarcina, creierul este dezvoltat complet, bilioanele de neuroni au creat conexiunile esentiale, iar bebelusul este pregatit pentru momentul in care va face cunostinta cu tine.

Dezvoltarea creierului bebelusului depinde foarte mult si de comportamentul mamei pe parcursul celor noua luni de sarcina. Daca iti doresti un copil sanatos si istet, Omega 3 nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia ta pe tot parcursul sarcinii.  Citeste mai multe:

By |2018-08-01T15:25:36+03:00august 5th, 2018|Sanatatea ta|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment