Omega 3 EPA si efectele benefice asupra organismului nostru

>>>>Omega 3 EPA si efectele benefice asupra organismului nostru

Omega 3 EPA si efectele benefice asupra organismului nostru

Acidul eicosapentaenoic sau EPA, este unul dintre mai importanti acizi grasi din familia Omega-3 si se gaseste in pestele gras sau in uleiul de peste.

In corpul nostru acizii Omega-3 exercita nenumarate roluri, fiecare dintre ele pornind de la o clasa de substante numite eicosanoizi, pe care organismul ii produce pornind de la EPA si care pot influenta si regla procese fiziologice fundamentale, precum dezvoltarea si diviziunea celulelor, activitatea hormonala, la reglarea inflamatiei, a sistemului imunitar, a circulatiei si a coagularii sangelui.
Tot datorita eicosanoizilor derivati, EPA poate modula procesele inflamatorii, aducand beneficii in prevenirea anumitor afectiuni cardiace si de asemenea in tratamentul artritei, al afectiunilor intestinale inflamatorii sau chiar tratamentul unul boli grave precum Alzheimer, epilepsie ori artrita reumatoida, unde s-a observat ameliorarea durerilor articulare si a „intepenelii” matinale.

Omega 3 EPA si efectele benefice asupra organismului nostru.

EPA are efecte benefice in principal asupra sistemului cardiovascular:
– descreste tendinta de coagulare a sangelui
– reduce aritmiile, stabilizand ritmul inimii
– are efect antitrombotic
– are efect usor antihipertensiv
– reduce depunerea de placii ateromatoase
– diminueaza presiunea sangelui
– are efecte antiinflamtoare datorita eicosanoizilor care slabesc efectul inflamator al hormonilor lipizi
– descreste nivelul “colesterolului rau” LDL si creste nivelul “colesterolului bun ”HDL”
– descreste nivelul trigliceridelor (TG).

Produsele bogate in EPA au efecte benefice in principal asupra sistemului cardiovascular, reduc depunerea de lipide pe peretii vaselor sanguine si reduc problemele inflamatorii.

Pestele si Uleiul de peste reprezinta o sursa naturala bogata de acizi grasi Omega-3 EPA si DHA.

Suplimentele alimentare cu ulei pur de peste LYSI, sunt solutia ideala, comoda si la indemana pentru asigurarea necesarului zilnic de acizi grasi Omega-3, mai ales avand in vedere dieta moderna, calitatea hranei si ritmul alert al activitatilor cotidiene.

LYSI – Protejeaza-ti creierul, ochii, inima si articulatiile!

By |2017-03-10T16:28:26+02:00ianuarie 7th, 2013|Sanatatea ta|6 Comments

About the Author:

6 Comments

 1. ionescu elena 10 aprilie 2014 at 12:02 - Reply

  as dori sa am mai multe detalii in privinta uleiului de ficat de rechin. mod administrare si pret.

 2. Diaconescu Florin 11 noiembrie 2017 at 21:08 - Reply

  Se găsesc suplimente doar cu grăsimea EPA, fără DHA?

  • LYSI 13 noiembrie 2017 at 12:57 - Reply

   Buna ziua,
   Toate produsele LYSI contin Ulei de peste, care are in compozitia sa, ambele tipuri de acizi grasi Omega 3 (si EPA si DHA). Exceptie face produsul Omega-3 Ochi Sanatosi, acesta insa contine doar DHA.
   Va multumim pentru increderea manifestata fata de produsele LYSI si va ramanem la dispozitie pentru informatii suplimentare.
   Va dorim o zi frumoasa si multa sanatate!
   Cu drag,
   LYSI Romania.

 3. . Marineta Catana 13 noiembrie 2017 at 8:19 - Reply

  Am 63 de de ani. În urma testului de osteoporoză mi-a ieșit bine la picioare, solduri,dar la coloană am osteopenie. Și rezultatul la vitamina d este bun după tratament. Am o poliartroza care mă chinuie ft rău, mai ales la genunchi , mijloc. Ce ulei îmi recomandați pt că l-am văzut în diverse combinații (glucozamina, vitamine)

  • LYSI 13 noiembrie 2017 at 12:51 - Reply

   Buna ziua si multi ani inainte, cu sanatate!
   Va recomandam produsul OMEGA-3 CU GLUCOZAMINA SI CONDROITINA. Este un produs extrem de eficient in problemele osteoarticulare, datorita combinatiei unice de acizi grasi Omega 3, cu Glucozamina, Condroitina si Vitamina C, care actioneaza sinergic pentru flexibilizarea articulatiilor, regenerarea cartilajelor, reducerea intepenelii reumatice.
   LYSI pune la dispozitia consumatorilor acest supliment care combina beneficiile acizilor grasi Omega 3, cu efect antiinflamator, cu capacitatea glucozaminei si condroitinei de a mentine functia articulara si efectul vitaminei C care ajuta in formarea colagenului, mentinand elasticitatea tesuturilor.
   Va multumim pentru increderea manifestata fata de produsele LYSI si va ramanem la dispozitie pentru informatii suplimentare.
   Va dorim o zi frumoasa si multa sanatate!
   Cu drag,
   LYSI Romania.

Leave A Comment