Ce este EPA, ce efecte si beneficii are? 

EPA – acidul eicosapentaenoic, este unul dintre cei mai importanti acizi grasi din familia Omega-3 si se gaseste in pestele gras sau in uleiul de peste. In corpul nostru acizii Omega-3 exercita nenumarate roluri, fiecare dintre ele pornind de la o clasa de substante numite eicosanoizi, pe care organismul ii produce pornind de la EPA si care pot influenta si regla procese fiziologice fundamentale, precum dezvoltarea si diviziunea celulelor, activitatea hormonala, la reglarea inflamatiei, a sistemului imunitar, a circulatiei si a coagularii sangelui.Tot datorita eicosanoizilor derivati, EPA poate modula procesele inflamatorii, aducand beneficii in prevenirea anumitor afectiuni cardiace si de asemenea in tratamentul artritei, al afectiunilor intestinale inflamatorii sau chiar tratamentul unul boli grave precum Alzheimer, epilepsie ori artrita reumatoida, unde s-a observat ameliorarea durerilor articulare si a „intepenelii” matinale.

EPA are efecte benefice in principal asupra sistemului cardiovascular:

Omega-3 Forte LYSI

– descreste tendinta de coagulare a sangelui
– reduce aritmiile, stabilizand ritmul inimii
– are efect antitrombotic
– reduce depunerea de placii ateromatoase
– are efecte antiinflamtoare datorita eicosanoizilor care slabesc efectul inflamator al hormonilor lipizi
– descreste nivelul “colesterolului rau” LDL si creste nivelul “colesterolului bun ”HDL”
– descreste nivelul trigliceridelor (TG).

Uleiul de peste pur islandez, LYSI, este bogat in acizi grasi EPA, ce protejeaza impotriva bolilor cardiovasculare. Frecventa redusa a bolilor coronariene in randul populatiei groenlandeze inuite fata de danezi, a starnit curiozitatea oamenilor de stiinta danezi. Investigatiile asupra compozitiei respectivelor regimuri alimentare ale acelor doua tipuri de populatii au relevat faptul ca mancarea traditionala a inuitilor contine mai multi acizi grasi EPA decat alimentatia danezilor. Oameniii de stiinta au conchis ca acizii grasi EPA au fost cei care i-au protejat pe inuiti impotriva bolilor coronariene. De atunci, cercetarile legate de acest acid gras au sustinut aceasta concluzie.

LYSI – Excelenta in productia de ulei de peste din 1938!