Cancerul de san si legatura cu Uleiului din ficat de cod

Uleiul din ficat de cod este sursa naturala ideala de Vitamina D si acizi grasi Omega 3, ambii nutrienti fiind cunoscuti pentru diminuarea riscului de a dezvolta cancerul de san.

Studiile au aratat ca exista o legatura intre vitamina D si cancerul de san. 

Femeile care au cancer de san tind sa aiba niveluri scazute de vitamina D. Cercetatorii au descoperit un mecanism potential pentru a explica relatia dintre vitamina D si cancerul de san. Receptorii de vitamina D se gasesc pe suprafata unei celule unde primesc semnale chimice. Aceste semnale chimice directioneaza o celula sa faca ceva, de exemplu pentru a actiona intr-un anumit fel, pentru a se inmulti sau pentru a se opri din evolutie.

Exista receptori ai vitaminei D in tesutul mamar.

Acest lucru poate determina celulele canceroase sa moara sau sa inceteze sa creasca si sa se raspandeasca in alte parti ale corpului. Prin urmare, se crede ca vitamina D poate ajuta la protejarea impotriva cancerului de san, facand celulele mai sanatoase.

Au fost efectuate unele studii care au constatat ca femeile cu nivel scazut de vitamina D au o probabilitate mai mare de a dezvolta cancer de san.

Alte studii au descoperit ceea ce se numeste o relatie doza-raspuns, unde pentru fiecare crestere a nivelurilor de vitamina D din organism exista o scadere a riscului de cancer mamar.

Unele studii au aratat ca exista o legatura intre nivelurile de vitamina D si recurenta cancerului de san, dimensiunea tumorii si moartea cauzata de cancerul de san.

Acest lucru inseamna ca avand suficienta vitamina D organismul nostru poate fi capabil sa impiedice inrautatirea cancerului. Citeste mai mult: