De ce ai nevoie de suplimente cu omega3?

>>>>De ce ai nevoie de suplimente cu omega3?

De ce ai nevoie de suplimente cu omega3?

Cercetarile medicale ale secolului XXI aduc rezultate aprofundate asupra beneficiilor acizilor grasi Omega3.

Studiile au dovedit ca omega3 are nenumarate efecte pozitive la nivelul intregului organism si de aceea, iata cateva motive pentru care ar trebuie sa iei suplimente cu omega3.

Omega3 de origine animala sau vegetala?

Omega3 EPA si DHA provin din surse animale precum pestele, pe cand Omega3 ALA provine din seminte de canepa si alte plante.
Acizii grasi omega-3 care provin din surse animale sunt considerati a fi cei mai buni pentru sanatate,deoarece organismul absoarbe mai bine si mai repede EPA si DHA, comparativ cu ALA, care trebuie transformat in organism in EPA si DHA, dar rata de conversie este foarte scazuta (mai putin de 5%). Copiii pana la o anumita varsta, persoanele cu probleme metabolice si varstnicii nu metaboliza ALA.
Suplimentele cu omega3 precum uleiul de peste sunt acceptate si indicate pe o scara larga. Avand ajutorul lor, nu trebuie sa-ti mai faci griji pentru scaderea nivelului de EPA si DHA din organism.

Suplimentele cu Omega 3 sustin o buna functionare a organismului astfel:

Omega-3 LYSI

Mentin sanatatea inimii. Potrivit unor studii realizate de catre cercetatorii italieni, persoanele care au suferit un atac de cord si imediat dupa au inceput sa ia suplimente cu omega 3 au simtit o imbunatatire vizibila si de durata a sanatatii.

Diminueaza durerile cauzate de osteoartrita. Aportul eficient de acizi grasi omega-3 ajuta la reducerea inflamatiei din tot corpul, mai ales a celei din vasele de sange si din articulatii. De asemenea, ajuta la reducerea rigiditatii oaselor si a muschilor si reduce semnificativ durerile articulare. Astfel, se reduce riscul de dezvoltare a unor probleme osoase, cum ar fi artrita reumatoida si osteoporoza.

Ajuta la prevenirea degenerescentei maculare. Degenerescenta maculara este o problema a ochilor, care, atunci cand nu este tratata poate duce la orbire. Include o cantitate semnificativa de acizi grasi omega-3 in dieta ta, pentru a evita degenerarea maculara.
Citeste mai mult: http://aciziomega3.ro/beneficii-omega-3/de-ce-ar-trebui-sa-iei-suplimente-cu-omega-3.html

By |2017-03-22T12:19:23+02:00martie 22nd, 2017|Sanatatea ta|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment