Ar trebui sa incepi sa iei Omega-3 daca planuiesti sa ramai insarcinata?

>>>>Ar trebui sa incepi sa iei Omega-3 daca planuiesti sa ramai insarcinata?

Ar trebui sa incepi sa iei Omega-3 daca planuiesti sa ramai insarcinata?

Ar trebui sa incepi sa iei Omega-3 daca planuiesti sa ramai insarcinata?

Vrei sa ramai insarcinata? Atunci trebuie sa stii ca o viitoare mamica are nevoie de un corp sanatos si de suficiente depozite de vitamine si minerale pentru a putea duce sarcina si nasterea cu bine.

Cand si pentru cat timp? 

In mod ideal, aceste depozite trebuie pregatite inainte de conceptie, asa ca pe langa administrarea unor vitamine prenatale, femeile care planuiesc sa devina mamici ar trebui sa ia in considerare si un supliment prenatal cu acizi grasi Omega-3. Un ulei de peste pur, de cea mai buna calitate, trebuie inclus in regimul alimentar inainte si in timpul sarcinii, precum si in perioada alaptarii. Atat acizii de tip EPA, cat si acizii de tip DHA sunt foarte importanti, insa acizii DHA sunt chiar mai importanti in cand ramai insarcinata, dar si in stadiile incipiente ale vietii bebelusului.
Cel mai bine ar fi ca femeile sa inceapa sa consume acizi grasi Omega-3 cu 6 luni inainte de conceptie, pentru a-i oferi organismului timp suficient pentru a se pregati si pentru a pune la punct depozitele de grasimi esentiale.

Peste sau suplimente cu ulei de peste?

In general, este recomandat ca femeile care planifica sa ramana insarcinate, cele deja insarcinate si cele care alapteaza sa consume 2-3 portii de peste, in fiecare saptamana. O atentie sporita trebuie acordata speciilor de peste, deoarece exista anumite ingrijorari cu privire la prezenta mercurului si a altor metale grele in anumite specii de peste.
Suplimentarea regimului cu ulei de peste a devenit o modalitate sigura, rapida si de incredere pentru ca viitoarele mamici sa obtine cantitatea necesara de acizi EPA si DHA. Se pune foarte mult accentul pe acizii grasi de tip DHA deoarece aceasta grasime esentiala asigura dezvoltarea optima a creierului, vazului, sistemului imunitar si sistemului nervos al fatului.

Este foarte important ca femeile sa consume Omega-3 inainte de conceptie, dar nu trebuie sa uite ca mentinerea nivelurilor suficiente de acizi grasi Omega-3 pe toata perioada sarcinii este, de asemenea, importanta.

Nivelul de acizi grasi de tip DHA din organsimul mamei scade in timpul sarcinii deoarece acizii sunt transferati selectiv catre fat. Deja, in al treilea trimestru de sarcina are loc cea mai mare parte a dezvoltarii creierului bebelusului, perioada cand acizii DHA sunt transferati rapid de la mama catre bebelus. Acest transfer de acizi DHA este esential pentru a asigura optimizarea creierului fetal, a vazului, a sistemului imunitar si a sistemului nervos. Totusi, in urma acestui transfer, mama poata ramane cu depozitele aproape goale de acizi Omega-3, ceea ce poate duce la aparitia unor riscuri asociate cu deficitul de acizi grasi esentiali, cum ar fi depresia postpartum. Afla mai multe:

By |2022-09-08T10:14:18+03:00septembrie 7th, 2022|Sanatatea ta|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment