Uleiul din ficat de cod susține sănătatea seniorilor.

>>>>Uleiul din ficat de cod susține sănătatea seniorilor.

Uleiul din ficat de cod susține sănătatea seniorilor.

Uleiul din ficat de cod este o sursă importantă de acizi grași Omega-3 și de vitamine A și D, sustinand astfel sanatatea seniorilor.

Uleiul de ficat de cod Lysi este recomandat pentru a proteja sanatatea seniorilor, împotriva pierderii vederii, dar și împotriva bolilor inflamatorii ale ochilor, cum ar fi glaucomul și degenerarea maculară asociată cu vârsta. De asemenea, fiind bogat în vitamina D, uleiul din ficat de cod menține oasele puternice și sănătoase. Nu în ultimul rând, datorită abilității uleiului de a reduce inflamația, poate ajuta la ameliorarea durerii articulare în rând persoanelor care suferă de artrită reumatoidă.

Cât de benefic este uleiul de ficat de cod pentru seniori și care este modalitatea corectă de administrare?

Pe măsură ce înaintați în vârstă, este deosebit de important să vă mențineți oasele sănătoase. După vârsta de 30 de ani, fiecare persoană începe treptat să piardă masă osoasă, iar acest lucru poate conduce la fracturi în viitor, mai ales în rândul femeilor ajunse la menopauză.  Uleiul de ficat de cod este o sursă excelentă de vitamina D și poate reduce pierderea osoasă asociată cu vârsta, întrucât ajută organismul să absoarbă calciul, acest mineral care este indispensabil pentru oase puternice. Studiile arată că, atunci când este însoțită de o dietă bogată în calciu, administrarea unui supliment de vitamina D, cum ar fi uleiul de ficat de cod Lysi, poate atenua pierderea osoasă în rândul adulților și vârstnicilor.

Uleiul din ficat de cod reduce durerea articulară și îmbunătățește semnificativ simptomele artritei reumatoide.

Artrita reumatoidă este o boală autoimună care se caracterizează prin deteriorarea articulațiilor. În prezent, nu există un tratament pentru artrita reumatoidă, dar zeci de studii sugerează că uleiul din ficat de cod poate reduce durerea articulară și îmbunătățește simptomele artritei reumatoide, cum ar fi rigiditatea și umflarea articulațiilor.

O altă problemă de sănătate care afectează numeroase persoane vârstnice constă în pierderea vederii.

Mai precis, pierderea vederii afectează peste 285 de milioane de oameni din întreaga lume. Există multe cauze care stau la pierderea vederii, principalele fiind glaucomul și degenerarea maculară asociată cu vârsta. S-a dovedit că acizii grași Omega-3 și vitamina A din uleiul din ficat de cod protejează împotriva bolilor oculare. În urma unor studii efectuate pe animale, s-a constatat că acizii grași Omega-3 reduc factorii de risc pentru glaucom, cum ar fi presiunea oculară și afectarea nervilor. Dar uleiul din ficat de cod este foarte bogat și în vitamina A. În urma unui studiu efectuat pe 3502 de persoane cu vârsta peste 55 de ani, cercetătorii au descoperit că persoanele care au consumat cea mai mare cantitate de vitamina A au prezentat un risc mult mai scăzut de glaucom în comparație cu cele care au consumat o cantitate foarte mică de vitamina A. Citeste mai multe:

By |2021-02-17T14:27:44+02:00februarie 17th, 2021|Sanatatea ta|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment