Rahitismul in procesul de dezvoltare al copiilor. 

>>>>Rahitismul in procesul de dezvoltare al copiilor. 

Rahitismul in procesul de dezvoltare al copiilor. 

Rahitismul este o afectiune ce intervine in procesul de dezvoltare al copiilor.  

Rahitismul este intalnit mai ales la copiii cu varsta cuprinsa intre 6 si 24 de luni si poate fi prevenit extrem de usor prin administrarea uleiului din ficat de cod inca din a doua saptamana de viata. In cazul copiilor nascuti prematur, riscul de a face rahitism este extrem de mare, chiar si in situatia in care el primeste cantitatea suficienta de vitamina D.

Cum se manifesta rahitismul? 

Rahitismul se manifesta in cazul copiilor prin intermediul urmatoarelor simptome: dureri osoase, aparitia tardiva a dentitiei, oprirea vizibila a cresterii, aparitia febrei mai ales noaptea, aparent fara niciun motiv, curbarea anormala a membrelor inferioare, deformarea pelvisului si a coloanei vertebrale. Tratamentul in cazul rahitismului este administrarea suplimentelor alimentare cu vitamina D si calciu care sa acopere carentele si adoptarea unei diete cu alimente care nu contin proteine animale. Insa, cel mai bun tratament impotriva rahitismului ramane preventia si administrarea dozei zilnice necesare de vitamina D.

Uleiul din ficat de cod este bogat in vitamina D si ajuta la fixarea in oase a calciului din alimente sau suplimente alimentare. 

Vitamina D poate fi asimilata de cel mic si in urma expunerii la razele solare, insa in anotimpul rece, atunci cand acest lucru nu este posibil, iti sare in ajutor uleiul de peste. Pe vremea parintilor si a bunicilor nostri, uleiul de peste era un preparat ce se regasea in orice gospodarie, un preparat ce a tinut copiii sanatosi mult timp si i-a ferit de rahitism. In plus, uleiul din ficat de cod este bogat si in vitamina A si E si in acizi grasi Omega 3, avand un rol important in mentinerea sanatatii oaselor, in imbunatatirea functiei cognitive si a vederii, dar si pentru cresterea capacitatii de concentrare si a rezistentei la efort psihic sau fizic. Citeste mai multe:

By |2019-02-20T14:05:23+02:00februarie 20th, 2019|Sanatatea ta|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment