OMEGA-3 aduce beneficii semnificative in timpul SARCINII

>>>>OMEGA-3 aduce beneficii semnificative in timpul SARCINII

OMEGA-3 aduce beneficii semnificative in timpul SARCINII

Prima nevoie de PUFA -„polyunsaturated fatty acids”(atat Omega-6, cat si Omega-3) relationata cu sarcina apare in timpul celor 3 luni de zile de dinaintea nasterii. Aceasta perioada critica in ceea cepriveste diviziunea celulara necesita ARA (acid gras polinesaturat arahidonic) si DHA pentru facilitarea dezvoltarii. S-a sugerat faptul ca in timpul sarcinii suplimentarea cu ulei de peste – sau cresterea cantitatii de peste din alimentatie – previne hipertensiunea indusa de sarcina, prelungeste gestatia, creste greutatea copilului la nastere si reduce posibilitatea unei nasteri premature . Date recente sustin faptul ca in timpul sarcinii cantitatea de DHA care ar trebui consumata este de cel putin 0.1-0.4 g/zi.

Omega-3 capsule LYSI

Dezvoltarea fatului

DHA este important pentru dezvoltarea optima a sistemului nervos. In timpul ultimului trimestru de sarcina, care coincide cu perioada cea mai importanta de dezvoltare neurala si vasculara a fatului, exista o crestere a DHA in ficatul si in creierul acestuia. O alimentare a mamei bogata in DHA va creste concentratia de DHA din sangele copilului nou-nascut. Chiar si o cantitate de 0.7g DHA+EPA/zi intre a 25-a si a 35-a saptamana de sarcina poate avea efecte benefice (1995).
Nivelul de DHA din plasma materna este mai mic in cazul unei sarcini multiple decat in cel al unei sarcini simple si, cu cat cantitatea de DHA este mai redusa, cu atat copilul este mai mic (1995). In consecinta, este deosebit de important ca in timpul unei sarcini multiple cantitatea de DHA consumata sa fie mai ridicata.

Pre-eclampsia

In timpul sarcinii, numarul de lipide din sange si de trigliceride, dar si nivelul colesterolului sau presiunea sangelui pot creste. Riscul de a suferi de pre-eclampsie si posibilitatea subsecventa a unei nasteri premature se maresc daca aceste cresteri, altfel normale, depasesc anumite nivele. S-a remarcat faptul ca forme severe de hipertensiune indusa de sarcina au fost moderate de acizii grasi Omega-3.
Datorita semnificativelor efecte hipoglicemiante(trigliceride) si hipotensive ale acizilor grasi Omega-3, acestia, impreuna cu alti factori nutritivi, se pot dovedi utili in prevenirea pre-eclampsiei. Modificarile de presiune a sangelui care apar in cazul mamei depind de cantitatile de ARA/EPA care se gasesc in peretii vaselor de sange. Studii realizate in mai multe centre sunt in curs de desfasurare si confirmare. Intre timp, cresterea cantitatii de acizi grasi Omega-3 in timpul sarcinii este o recomandare prudenta – EPA va actiona in mod benefic asupra inimii si circulatiei mamei, iar DHA va contribui cu siguranta la dezvoltarea creieruluisi a sistemului nervos ale fatului.

By |2017-03-21T16:14:21+02:00ianuarie 7th, 2013|Sanatatea ta|22 Comments

About the Author:

22 Comments

 1. Madalina 28 martie 2014 at 23:22 - Reply

  Suplimentele cu omega contine mercur, avand in vedere ca uleiul de peste la aceasta firma se extrage, in special, din cod, peste care contine mercur. Cat de sigur este Omega-3 pure fish oil in sarcina?

  • LYSI 31 martie 2014 at 9:55 - Reply

   Buna ziua
   Pestele poate fi contaminat cu mercur, intradevar.
   De aceea, Uleiurile de peste LYSI desi sunt extrase din peste din ape nepoluate, sunt supuse unei faze de purificare, pentru indepartarea oricaror urme de contaminanti – mercur, pesticide etc.
   Omega-3 LYSI ulei pur de peste este un produs recomandat in sarcina, cu efecte bune atat pentru mama cat si pentru copil. Medicul dv. va confirma.

   • Madalina 31 martie 2014 at 10:48 - Reply

    Inseamna ca garantati ca Omega-3 pure fish oil nu contine urme de mercur sau alti contaminanti? Pot sa-l folosesc cu incredere in sarcina? Stiu cat de important e Omega-3 pentru fat, dar vreau sa exclud efectele negative.
    De ce nu se specifica acest lucru pe cutie sau prospect?
    Va multumesc pentru timpul acordat.

    • LYSI 11 aprilie 2014 at 10:38 - Reply

     Pe cutie este un spatiu limitat, unde nu incap toate informatiile pe care le-am putea da.
     Este foarte bine ca va informati.
     Da, garantam ca nu contine mercur si ca este ok in sarcina.
     Pentru linistea dv. cereti si parerea ginecologului.

 2. andreea pop 10 martie 2015 at 17:37 - Reply

  Buna ziua, sunt in sapt 30 de sarcina si as vrea suplimentul cel mai bogat in DHA pe care il aveti, dar cu cele mai putine adaosuri de altceva (as prefera sa nu aiba deloc vit A, E ). As dori sa stiu si ce doza imi recomandati pentru aceasta perioada , pentru a sti cate cutii sa comand.
  Va multumesc

  • LYSI 11 martie 2015 at 18:55 - Reply

   buna ziua
   va sugerez Omega3 capsule de 500mg; contin si vitamina E, ca adaos antioxidant natural(tocoferoli naturali 4.7mg/caps.- 39%DZR), dar aceste capsule usor de inghitit sunt cele mai recomandate pentru femeile gravide.
   Medicul dv. va poate confirma.

   • andreea pop 12 martie 2015 at 16:59 - Reply

    Multumesc,
    Prefer un supliment fara vit E si cu cantitate mai mare de DHA, dupa cum spuneam. In ce priveste confirmarea medicului, acesta mi-a recomandat doar vitaminele de sarcina (Elevit, care are deja 15mg vit E), spunandu-mi sa nu iau niciun alt supliment, la fel si medicul care mi-a urmarit sarcina prevedenta.
    Am vazut ca Omega-3 Forte are un continut mai mult decat dublu de DHA in doza pe care o recomandati zilnic si nu are adaos de vitam E. Nu mi-ati recomandat-o pe aceea in sarcina fiindca ar fi nepotrivita?
    Multumesc

    • LYSI 13 martie 2015 at 15:46 - Reply

     v-am sugerat omega3 caps 500mg pentru ca este mai usor de inghitit; si omega3 forte are un adaos minim de antioxidant tocoferoli naturali(1.5mg/g), capsula e mare de 1000mg.
     Alegeti ce vi se potriveste:
     *Omega-3 capsule 500mg, *Omega-3 cu aromă lămâie, 240ml, *Omega-3 forte, caps 1000mg, *Omega-3 chewable, caps600mg.
     Toate uleiurile de peste Lysi sunt foarte bine purificate si se potrivesc cerintei dv., eu v-am indicat cel mai cautat produs.

     • andreea pop 13 martie 2015 at 16:18

      Va multumesc

 3. Monica 10 noiembrie 2015 at 13:23 - Reply

  Buna ziua!

  Sunt insarcinata si am primit de la medicul meu indicatia de a lua Omega 3 Forte de 1 gram.
  M-ar interesa din ce tip de peste/pesti se obtine uleiul de peste de la firma dumneavoastra folosit in compozitia capsulelor Omega 3 Forte. Totodata, la aceste capsule se foloseste ulei din ficat de cod?
  Va adresez aceste intrebari intrucat pe site nu se precizeaza sub nicio forma tipul de peste utilizat, iar pe de alta parte in prezentarea firmei Lysi se mentioneaza „LYSI Ltd. Islanda proceseaza uleiul de peste cu echipamente de productie de inalta tehnicitate, pentru prelucrarea integrala a uleiului din ficat de cod”.

  Va multumesc!

  • LYSI 13 noiembrie 2015 at 9:57 - Reply

   Stimata Doamna Monica Tudose,

   Va multumim pentru interesul si increderea manifestata fata de produsele LYSI!
   Toate uleiurile de peste de tip Omega-3, de la LYSI se obtin din materie prima de cea mai buna calitate, din apele reci ala Atlanticului de Nord, acolo unde nivelul de poluare este extreme de scazut.
   Acest tip de ulei de peste se extrage mai exact din carnea pestelui – hering, macrou, sardine, ansoa.
   In aceste capsule nu se regaseste ulei din ficat de cod, deoarece acesta este un alt tip de ulei de peste, cu alta compozitie (contine acizi grasi Omega-3 + vitaminele A si D), extras din ficatul de cod – dupa cum usor ne putem da seama din denumirea sa.
   Pentru dumneavoastra, dupa cum v-a recomandat si medicul, potrivit este uleiul de peste de tip Omega-3, deoarece acesta contine doar acizi grasi EPA si DHA – esentiali atat pentru formarea si dezvoltarea bebelusului, cat si pentru dumneavoasta in aceasta perioada speciala pe care o traversati. Important este sa stiti ca si dupa nastere, Omega-3 va poate ajuta in evitarea depresiei post-partum, fiind un sprijin real pentru dumneavoastra in suprasolicitarea fizica si psihica a noului rol pe care il aveti.
   Uleiul din ficat de cod se recomanda in principal copiilor, din primul an de viata, atat pentru componenta Omega-3, care sustine dezvoltarea cognitiva, psihomotorie si a acuitatii vizuale, cat si pentru continutul de vitamine A si D de origine naturala, ceea ce le confera biodisponibilitate deoasebita si implicit o eficienta crescuta in lupta impotriva rahitismului la copii, sau a cazurilor de osteomalacie la varsta adulta. De asemenea s-a demostrat un efect benefic al acestui produs in cresterea imunitatii organismului.
   In speranta ca am raspuns intrebarilor dumneavoastra, va ramanem la dispozitie pentru orice alte detalii suplimentare.

   Sa aveti o zi frumoasa, multa sanatate, o sarcina usoara si un copil sanatos!

   Cu drag,
   LYSI Romania.

  • LYSI 13 noiembrie 2015 at 9:59 - Reply

   Stimata Doamna Monica,

   Va multumim pentru interesul si increderea manifestata fata de produsele LYSI!
   Toate uleiurile de peste de tip Omega-3, de la LYSI se obtin din materie prima de cea mai buna calitate, din apele reci ala Atlanticului de Nord, acolo unde nivelul de poluare este extreme de scazut.
   Acest tip de ulei de peste se extrage mai exact din carnea pestelui – hering, macrou, sardine, ansoa.
   In aceste capsule nu se regaseste ulei din ficat de cod, deoarece acesta este un alt tip de ulei de peste, cu alta compozitie (contine acizi grasi Omega-3 + vitaminele A si D), extras din ficatul de cod – dupa cum usor ne putem da seama din denumirea sa.
   Pentru dumneavoastra, dupa cum v-a recomandat si medicul, potrivit este uleiul de peste de tip Omega-3, deoarece acesta contine doar acizi grasi EPA si DHA – esentiali atat pentru formarea si dezvoltarea bebelusului, cat si pentru dumneavoasta in aceasta perioada speciala pe care o traversati. Important este sa stiti ca si dupa nastere, Omega-3 va poate ajuta in evitarea depresiei post-partum, fiind un sprijin real pentru dumneavoastra in suprasolicitarea fizica si psihica a noului rol pe care il aveti.
   Uleiul din ficat de cod se recomanda in principal copiilor, din primul an de viata, atat pentru componenta Omega-3, care sustine dezvoltarea cognitiva, psihomotorie si a acuitatii vizuale, cat si pentru continutul de vitamine A si D de origine naturala, ceea ce le confera biodisponibilitate deoasebita si implicit o eficienta crescuta in lupta impotriva rahitismului la copii, sau a cazurilor de osteomalacie la varsta adulta. De asemenea s-a demostrat un efect benefic al acestui produs in cresterea imunitatii organismului.
   In speranta ca am raspuns intrebarilor dumneavoastra, va ramanem la dispozitie pentru orice alte detalii suplimentare.

   Sa aveti o zi frumoasa, multa sanatate, o sarcina usoara si un copil sanatos!

   Cu drag,
   LYSI Romania.

 4. Valentina 11 septembrie 2017 at 23:42 - Reply

  Buna ziua,

  Imi puteti spune va rog daca uleiul din ficat de cod lysi este ok de consumat in timpul sarcinii?

  Va multumesc!

  • LYSI 12 septembrie 2017 at 10:42 - Reply

   Buna ziua,
   Trebuie sa stiti ca produsul Uleiul din ficat de cod LYSI contine atat acizi grasi Omega-3, cat si vitaminele A,D si E. Deoarece de obicei, in timpul sarcinii graviduta primeste de la medic suplimente cu multivitamine si minerale, se recomanda produsele care contin doar acizi grasi Omega-3, precum: LYSI – Omega-3 capsule: https://www.lysi.ro/produse/omega-3/ sau LYSI – OMEGA-3 cu aroma de lamaie, lichid 240 ml: https://www.lysi.ro/produse/omega-3-cu-aroma-de-lamaie/.
   Va multumim pentru interesul si increderea manifestata fata de produsele LYSI!
   Sa aveti o zi frumoasa si multa sanatate!
   Cu drag,
   LYSI Romania.

 5. Ionela antoaneta 16 decembrie 2017 at 12:13 - Reply

  Bună ziua. În condițiile în care în timpul sarcinii sunt interzise mai multe tipuri de peste și ficatul de-asemenea, capsulele sin ulei de ficat de cod sunt totuși recomandate în sarcina? Mie nu mi_ati recomandat medicul capsule de omega 3,am luat singura decizia de a suplimenta vitaminele pe care le iau. Va multumesc

  • LYSI 19 decembrie 2017 at 12:05 - Reply

   Buna ziua,
   Va recomandam sa consultati si parerea medicului specialist insa produsele LYSI sunt sigure pentru administrarea in timpul unei sarcini normale, fara riscuri. Acizii grasi Omega-3 au un rol important in dezvoltarea creierului si a sistemului nervos central al fatului, contribuind totodata la formarea retinei. In acelasi timp, scad riscul de nastere prematura si de depresie postnatala.
   Va multumim pentru increderea manifestata fata de produsele LYSI si va ramanem la dispozitie pentru orice alte detalii suplimentare.
   Va dorim o zi frumoasa si sarcina usoara!
   Cu drag,
   LYSI Romania.

 6. Madalina 12 ianuarie 2019 at 10:03 - Reply

  Bună ziua. Fiți amabili, vă rog, care este doza zilnica maxima recomandata de Omega3? Sunt gravida în 6luni și as dori să suplimentez doza de Omega3. Va mulțumesc!

  • LYSI 14 ianuarie 2019 at 17:06 - Reply

   Buna ziua,
   Trebuie sa respectati indicatiile de pe eticheta in limba romana, deoarece aceasta eticheta este conditionata de respectarea legislatiei si recomandarilor autoritatilor competente din Romania.
   Asadar, pentru produsul Omega-3 Lysi,caspule,doza zilnica recomandata pentru un adult este de 2 capsule.
   Pentru orice detalii suplimentare va ramanem la dispozitie.
   Va dorim zi frumoasa si multa sanatate!
   Cu drag,
   LYSI Romania

 7. Irina 15 martie 2019 at 12:47 - Reply

  Buna ziua,

  Cat timp se poate administra Omega-3 Lysi in sarcina? Multumesc

  • LYSI 18 martie 2019 at 16:43 - Reply

   Buna ziua,
   Va recomandam sa consultati si parerea medicului specialist insa produsele LYSI sunt sigure pentru administrarea pe tot parcursul unei sarcini normale, fara riscuri.
   Acizii grasi Omega-3 au un rol important in dezvoltarea creierului si a sistemului nervos central al fatului, contribuind totodata la formarea retinei. In acelasi timp, scad riscul de nastere prematura si de depresie postnatala.
   Va multumim pentru increderea manifestata fata de produsele LYSI si va ramanem la dispozitie pentru orice alte detalii suplimentare.
   Va dorim o zi frumoasa si sarcina usoara!
   Cu drag,
   LYSI Romania.

 8. Flori 11 ianuarie 2021 at 21:34 - Reply

  Bună seara,

  Sunt însărcinată în 16 săptămâni și încă de la începutul sarcinii iau suplimentele omega 3 de la Lysi.
  Iau doua capsule pe zi.( o capsula conține 500 mg).
  Este suficient?

  Mulțumesc!

  • LYSI 14 ianuarie 2021 at 10:43 - Reply

   Buna ziua,
   Procedati corect ! 2 capsule reprezinta doza zilnica recomandata.
   Acizii grasi Omega-3 au un rol important in dezvoltarea creierului si a sistemului nervos central al fatului, contribuind totodata la formarea retinei. In acelasi timp, scad riscul de nastere prematura si de depresie postnatala.
   Va multumim pentru increderea manifestata fata de produsele Lysi si va ramanem la dispozitie pentru orice alte detalii suplimentare.
   Va dorim o zi frumoasa si sarcina usoara!
   Cu drag,
   Lysi Romania.

Leave A Comment