Uleiul de peste Omega 3 poate diminua daunele provocate de poluare

>>>>Uleiul de peste Omega 3 poate diminua daunele provocate de poluare

Uleiul de peste Omega 3 poate diminua daunele provocate de poluare

Nu mai este un secret faptul ca traim intr-un mediu toxic, cu multa poluare si radiatii care ne pot afecta organismul.

Substantele toxice prezente in aerul pe care il respiram in fiecare zi, in mancarea sau apa pe care o bem, produc anumiti radicali liberi care ne pot distruge celulele organismului. Nu este de ajuns sa mananci sanatos si nutritiv si sa faci miscare in fiecare zi, ci trebuie sa iti protejezi si celulele si intregul organism de poluarea din aer, care este din ce in ce mai mare. Radicalii liberi care apar in urma acestei poluari cresc riscul de aparitie al bolilor cardiovasculare, al cancerului si determina imbatranirea prematura a intregului organism.

Cum ne poate proteja Uleiul de peste de acesti radicali liberi si de daunele care survin in urma gradului ridicat de poluare din aer? 

Studii recente au demonstrat faptul ca o dieta bogata in alimente care contin Omega 3 pot reduce considerabil daunele provocate de poluarea din aer asupra organismului nostru. Acizii grasi Omega 3 pot reduce inflamatiile si stresul oxidativ (dezechilibru la nivelul organismului intre cantitatea de oxigen reactiv produsa in organism si capacitatea organismului de a elimina acest tip de oxigen) chiar si cu 50%. O dieta bogata in Omega 3, este o solutie imediata si practica pentru a evita imbolnavirea si imbatranirea celulelor organismului din cauza poluarii.

Un lucru important de mentionat este faptul ca organismul nostru nu produce in mod natural Omega 3, motiv pentru care trebuie sa ni-l luam din diverse surse.

Exista mai multe surse de Omega 3, printre care: uleiul de peste, boabele de soia, spanacul, semintele (in, chia, cainepa), afine, nuci, caju, etc. Uleiul de peste este preferat si de persoanele care nu pot consuma alimente bogate in Omega 3 fie ca sunt alergice la unele dintre ele, fie ca:  Citeste mai mult:

By |2018-04-24T14:02:43+03:00aprilie 24th, 2018|Sanatatea ta|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment