Nevoile nutritionale ale unui copil in crestere

>>>>Nevoile nutritionale ale unui copil in crestere

Nevoile nutritionale ale unui copil in crestere

Nevoile nutritionale ale unui copil in crestere  difera, in functie de varsta.

Asigurarea unei nutritii de calitate pentru copiii din zilele noastre, constituie fundatia pentru cresterea si dezvoltarea sanatoasa a viitoarelor generatii. Nevoile nutritionale difera, in functie de varsta. Copiii cu varsta intre 1 si 3 ani au nevoi nutritionale mult mai mari decat adultii, pentru ca au un ritm de crestere accelerat. Specialistii sustin ca atat cresterea ponderala, cat si cea staturala, la care se adauga si dezvoltarea intelectuala a acestuia depind de aportul alimentar de substante nutritive, dintre care proteinele au rolul de baza. Lipsa calitativa sau cantitativa a principiilor alimentare de baza, precum si a oligoelementelor (diverse substante foarte importante pentru crestere, necesare in cantitati foarte mici) va avea efect asupra cresterii sale fizice, dar si asupra performantelor sale intelectuale.

Omega-3 aliat de nadejde pentru o dezvoltare sanatoasa

Pentru ca micutul tau sa aiba parte de o dezvoltare armonioasa pe toate planurile, si pentru a fi sigura ca are parte de ce este mai bun pentru el, ar trebui sa ii introduci in alimentatie mai multe produse cunoscute ca fiind bogate in acizi grasi Omega-3. Cel mai indicat ar fi ca puiul tau sa consume frecvent peste, in special peste gras, precum somonul, macroul, heringul. Dar cum majoritatea alimentelor bogate in acizi grasi Omega-3 prin gatire pierd din nutrientii esentiali, avem o solutie pentru tine, care te poate scuti de multa bataie de cap. Uleiul de peste este considerat un supliment sigur pentru cele mai multe categorii de persoane, fiind indicat si pentru gravide sau femei care alapteaza, atat timp cat consumul nu depaseste dozele recomandate de medic.

LYSI, aliatul tau in sanatate

Ulei din ficat de cod pentru copii de la LYSI, este considerat sursa ideala de Vitamina D, vitamina antirahitica si DHA si de Omega-3, principalul constituent al creierului. Citeste mai departe:

By |2017-10-09T15:17:32+03:00octombrie 9th, 2017|Sanatatea ta|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment