Legatura dintre un somn odihnitor si uleiul de peste

>>>>Legatura dintre un somn odihnitor si uleiul de peste

Legatura dintre un somn odihnitor si uleiul de peste

Sa aruncam o privire la ceea ce stiinta ne spune deja despre legatura dintre somn si Omega-3:

Cercetarile sugereaza ca acizii grasi Omega-3 care se gasesc in peste sau in suplimentele alimentare, precum Ulei din ficat de cod Lysi sau Omega-3 Lysi Ulei Pur de Peste, imbunatatesc calitatea somnului, va pot ajuta sa adormiti mai repede si va imbunatatesc performanta in timpul zilei. Un alt motiv pentru a include pestele in regimul alimentar este continutul bogat de vitamina D.

Acizii DHA stimuleaza melatonina. Melatonina este un hormon-cheie care faciliteaza somnul.

Mai exact, melatonina lucreaza cu ritmurile circadiane ale organismului pentru a-l ajuta sa se pregateasca pentru somn, trimitandu-i semnale ca este timpul sa se odihneasca, ajutandu-va astfel sa va relaxati, diminuand nivelul altor hormoni care stimuleaza vigilenta, reducand temperatura corpului si tensiunea arteriala. Cercetarile arata ca nivelurile scazute de acizi DHA cauzeaza deficienta de melatonina.

Acizii grasi Omega-3 pot fi de mare ajutor pentru persoanele care sufera de apnee obstructiva de somn.

Cercetarile au aratat ca nivelurile scazute de acizi DHA sunt asociate cu o severitate mai mare de apnee obstructiva de somn si ca nivelurile crescute de DHA reduc riscurile de apnee severa. De asemenea, capacitatile antiinflamatorii ale acizilor grasi Omega-3 pot ajuta la imbunatatirea functiei cardiovasculare si la reducerea riscurilor cardiovasculare in randul persoanelor care sufera de apnee obstructiva de somn. Nu uitati ca afectiunile cardiovasculare reprezinta un risc grav asociat apneei obstructive de somn.

Acizii grasi Omega-3 imbunatatesc somnul in timpul sarcinii.

Cercetarile recente au aratat o legatura semnificativa intre nivelurile scazute de DHA si somnul de o calitate slaba in cazul femeilor insarcinate. Se stie deja ca acizii grasi Omega-3 sunt extrem de importanti pentru dezvoltarea fetala, in special pentru dezvoltarea creierului si a sistemului nervos central.

Asadar, acizii grasi Omega-3 sunt esentiali pentru sanatatea cognitiva la orice varsta.  Afla mai multe:

By |2020-11-02T15:17:48+02:00noiembrie 2nd, 2020|Sanatatea ta|2 Comments

About the Author:

2 Comments

 1. Andreea 6 iunie 2019 at 19:51 - Reply

  Buna ziua.Ma intereseaza daca este recomandat să-i dau baietelului uleiul de ficat de cod si pe perioada verii.multumesc

  • LYSI 12 iunie 2019 at 15:55 - Reply

   Buna ziua,
   Datorita continutului de vitamina D, se recomanda administrarea Uleiului din ficat de cod – LYSI, din toamna pana primavara sau conform celebrei expresii : in toate lunile cu “R” (din septembrie pana in aprilie inclusiv).
   Daca medicul pediatru nu v-a prescris administrarea vitaminei D pe parcursul intregului an, pentru perioada de vara, puteti opta pentru produsul OMEGA-3 cu aroma de lamaie LYSI, care nu contine Vitamina D, http://www.lysi.ro/lysi-produse-cu-ulei-de-peste-pur-islandez/omega-3-cu-aroma-de-lamaie/.
   Pentru orice detalii suplimentare va ramanem la dispozitie.
   Va dorim zi frumoasa si multa sanatate!
   Cu drag,
   LYSI Romania

Leave A Comment