Depresie si anxietate? Este astazi cea mai deprimanta zi a anului?

>>>>Depresie si anxietate? Este astazi cea mai deprimanta zi a anului?

Depresie si anxietate? Este astazi cea mai deprimanta zi a anului?

Depresia este boala secolului XXI.

Peste 350 de milioane de oameni din intreaga lume sufera de depresie. Dintre acestia, aproximativ 2 milioane sunt romani, conform raportului emis de Organizatia Mondiala a Sanatatii. Aceleasi studii arata ca, in lume, depresia provoaca peste 800 de mii de cazuri de suicid in fiecare an, iar pana in anul 2030, aceasta va reprezenta principala cauza a mortalitatii.

Fara indoiala, exista o predispozitie genetica fata de anxietate, motiv pentru care un test de sanatate a ADN-ului poate ajuta pacientii sa afle mai multe informatii despre predispozitiile lor genetice. Se pare ca exista o legatura clara intre uleiul de peste si anxietate, un numar mare de studii demonstrand ca simptomele de anxietate pot fi reduse foarte mult daca dieta alimentara va fi imbogatita cu acizi grasi Omega-3.

Suplimentele cu Omega-3 te ajuta in lupta cu depresia si anxietatea?

Suplimentele de Omega-3 au devenit foarte populare, date fiind diferitele lor utilizari si beneficii, iar cercetatorii inca descopera alte modalitati prin care acizii grasi Omega-3 pot imbunatati starea de bine, in special in ceea ce priveste sanatatea mintala si anxietatea. Desi simptomele pot varia, anxietatea si depresia sunt deoseori grupate. Daca simptomele comune ale depresiei includ tristetea si lipsa de speranta, atunci simptomele anxietatatii se indreapta mai mult spre frica si panica. Cu toate acestea, anxietatea si depresia sunt tratate in mod similar, in special cu inhibitori ai recaptarii serotoninei.

Beneficiile uleiului de peste!

Se pare ca exista o legatura clara intre uleiul de peste si anxietate, un numar mare de studii demonstrand ca simptomele de anxietate pot fi reduse foarte mult daca dieta alimentara va fi imbogatita cu acizi grasi Omega-3.  Acum, cand ies la iveala mai multe remedii naturale, putem vedea cum mai multe persoane incearca sa stea cat mai departe de antidepresive, optand mai degrabe pentru tratamente naturale, asa cum este uleiul de peste sau suplimentele alimentare Omega-3.

Suplimentele Omega-3 ajuta in lupta cu anxietatea si depresia?

In interiorul creierului exista o structura numita amigdala cerebrala, care este responsabila de procesarea gandurilor infricosatoare. Desi amigdala poate provoca foarte multa anxietate persoanelor care prezinta o amigdala hiperactiva, ea este o parte a creierului absolut esentiala. Daca oamenii ar trai fara sentimentul de frica, ar uita riscurile la care sunt expusi zi de zi si s-ar pune singuri in pericol constant.

Studiile au descoperit ca dopamina chimica afecteaza modul in care reactioneaza amigdala, nivelurile scazute de dopamina fiind asociate cu cresterea activitatii amigdalei. Acest lucru explica de ce persoanele care sufera de anxietate sau depresie prezinta niveluri scazute de dopamina si simt mai multa frica – amigdalele lor sunt hiperactive.

Un ulei de peste pur, precum uleiul de peste islandez, de la  Lysi, normalizeaza nivelurile de dopamina din organism, ajutand la reglarea amigdalei cerebrale.

La randul sau, serotonina este substanta chimica responsabila de reglarea starilor noastre si, prin urmare, ne afecteaza nivelurile de anxietate. Serotonina transmite mesajele de la neuron la neuron. Studiile au aratat ca, daca membranele celulare nu obtin suficienta cantitate de acizi grasi Omega-3, serotonina este blocata. Acizii grasi Omega-3 sunt utilizati de organism pentru a intari membranele celulare, care trebuie sa accepte serotonina. Daca membranele celulare nu sunt suficient de puternice, nu pot accepta serotonina. Dat fiind ca serotonina are un efect enorm asupra anxietatii, intarirea membranelor celulare este extrem de importanta.

Concluzie?

Avand in vedere impactul substantial al acizilor grasi esentiali Omega-3 asupra dopaminei si serotoninei, uleiul de peste sau suplimentele alimentare de tip Omega-3 joaca roluri extem de importante pentru sanatatea creierului si pentru buna noastra dispozitie. Mai multe despre produsele Lysi:

By |2021-01-18T12:36:33+02:00ianuarie 18th, 2021|Sanatatea ta|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment