De ce sunt acizii grasi Omega 3 importanti in dezvoltarea copiilor?

>>>>De ce sunt acizii grasi Omega 3 importanti in dezvoltarea copiilor?

De ce sunt acizii grasi Omega 3 importanti in dezvoltarea copiilor?

Ce spun specialistii?

Studiile realizate de-a lungul timpului au demonstrat faptul ca acizii grasi Omega 3 au un rol extrem de important in dezvoltarea copiilor si nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia lor. Cu toate acestea, inca exista parinti care trateaza cu superficialitate importanta acizilor grasi Omega 3, neasingurandu-se daca cel mic primeste doza zilnica recomandata.

Ajuta acizii Omega 3 la dezvoltarea copiilor?

Conform unui studiu recent, majoritatea scolarilor sufera de deficienta de acizi grasi Omega 3, iar acest lucru se observa in mod special intr-o situatie scolara mai putin buna. Acizii grasi Omega 3 au un rol esential in functionarea creierului, ajutandu-i pe cei mici sa se concentreze mai bine, sa poata retine mai multe lucruri si sa faca anumite conexiuni mai usor. In acelasi timp, Omega 3 contribuie si la sustinerea sistemului nervos si a ochilor, protejeaza sistemul cardiovascular si amelioreaza simptomele anumitor afectiuni cum ar fi dislexia, dispraxia sau ADHD.

De la ce varsta ?

Administrarea acizilor grasi Omega 3 inca de la o varsta frageda ajuta la dezvoltarea neurocognitiva. Mai exact, in primii ani de viata, creierul unui copil trece printr-un proces rapid de dezvoltare, pana la varsta de 3 ani, acesta ajungand la aproximativ 80% din volumul creierului unui adult. Cercetatorii sustin ca acizii grasi Omega 3 ajuta foarte mult la dezvoltarea neurocognitiva a copilului deoarece creierului este format in proportie de 60% din grasimi.

Omega 3 DHA si EPA – ce rol are fiecare?

Acizii grasi Omega 3 au in componenta lor acid docosahexaenoic (DHA) si acid eicosapentaenoic (EPA). Acesti doi compusi se gasesc in structura creierului si sustin functionarea cerebrala si functiile mentale. Cu alte cuvinte, atat DHA, cat si EPA, ajuta la dezvoltarea neurocognitiva a copilului, motiv pentru care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia sa. Doza zilnica de acizi grasi Omega 3 ajuta si la sustinerea sistemului imunitar si la dezvoltarea sanatoasa a copiilor. Spre exemplu, specialistii au observat faptul ca bebelusii nou-nascuti, cu varsta de pana la o luna, care au avut in alimentatie acizi grasi Omega 3 au dezvoltat o coordonare mult mai buna mana-ochi, fata de cei care nu au primit suficient Omega 3.

De ce este uleiul de peste este cea mai buna sursa de Omega 3?

Uleiul de peste este folosit de parinti in alimentatia copiilor de foarte multi ani, fiind o sursa excelenta de EPA si DHA. Administrarea uleiului de peste are multe beneficii pentru cei mici, atat din punct de vedere al sanatatii, cat si pe plan mental. Numeroase studii au demonstrat faptul ca uleiul de peste poate ajuta mai ales in cazul copiilor care sufera de ADHD sau autism. Afla mai multe:

By |2020-08-27T11:13:15+03:00august 27th, 2020|Sanatatea ta|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment