Cum incepe dezvoltarea creierului?

La naștere, creierului bebelușului este dezvoltat doar pe un sfert față de cât urmează să fie dezvoltat. Maxim 90% din creier se va dezvolta până la vârsta de 5 ani.
Creierul este centrul de comandă al corpului uman. Un copil nou-născut dispune de toți neuronii pe care îi va avea pentru tot restul vieții sale, dar cel mai mult contează conexiunile dintre acești neuroni care vor face creierul să funcționeze în mod normal. Aceste conexiuni ajută copilul să se miște, să gândească, să vorbească și tot restul lucrurilor pe care va trebui să le facă de-a lungul vieții. Primii ani de viață sunt cruciali în dezvoltarea acestor neuroni. Cel puțin un milion de sinapse noi sunt construite în fiecare secundă, mai mult decât în orice altă perioadă a vieții lor.

Cum se dezvolta functionalitatea creierul? 

Diferite zone ale creierului sunt responsabile pentru diferite abilități, cum ar fi mișcarea, limbajul și emoțiile și se dezvoltă în anumite faze. Dezvoltarea creierului se produce singură, în timp ce conexiunile se împreunează unele cu celelalte prin diferite căi pentru a da posibilitatea copilului să se miște și să vorbească în feluri mai complexe.
Primii ani din viață sunt cea mai bună oportunitate a copilului de a dezvolta conexiunile creierului pentru a putea fi mai târziu un adult sănătos, capabil și de succes. Conexiunile necesare pentru abilități mai importante, cum ar fi motivația sau rezolvarea de probleme se dezvoltă tot în această perioadă. Este mult mai greu ca aceste aptitudini să se dezvolte mai târziu în viață.

Alimentatia influenteaza  performanta creierului?

Pentru creier este nevoie de o alimentație echilibrată, care să conțină mult pește și semințe, bogate în acizi grași Omega 3. Aceștia vor favoriza dezvoltarea inteligenței copilului, astfel că este bine ca micuțul să fie încurajat să consume cât mai multe alimente ce conțin Omega 3. Dacă nu iubește peștele îi puteți oferi suplimente de Omega 3, precum uleiul de pește. Citeste mai multe: