Canicula si carenta de Omega 3! Cum te poate ajuta uleiul de peste?

>>>>Canicula si carenta de Omega 3! Cum te poate ajuta uleiul de peste?

Canicula si carenta de Omega 3! Cum te poate ajuta uleiul de peste?

Zilele de canicula suprasolicita organismul uman din toate punctele de vedere.

Un organism in care este instalat un dezechilibru datorat lipsei apotului necesar de acizi grasi omega 3, va face cu greu fata temperaturilor inalte de pe timpul anotimpului cald.

Care sunt primele semne ale carentei de Omega 3? 

Ca prim efect, pielea unui organism din care lipseste necesarul de omega 3, nu se va putea proteja in fata radiatiilor ultraviolete si se va favoriza instalarea insolatiilor. Calitatea pielii si a firelor de par va fi foarte usor alterata, isi vor pierde din stralucire si din calitati. Unghiile se vor exfolia mult mai usor sub presiunea temperaturilor inalte si a razelor solare.

Ce alte semnale ne trimite organismul nostru?

Starile de nervozitate si anxietate, episoadele depresive si dezechilibrele emotionale se pot instala foarte repede si cu mare usurinta, aparent fara motiv, pe un fond  sustinut de un organism din care lipseste necesarul de acizi grasi omega 3. Irascibilitatea, nervozitatea, lipsa de concentrare, toate se pot datora unui dezechilibru de aceasta natura.

Probleme cardio-respiratorii?

Aparitia problemelor respiratorii si cardiace sunt favorizate de un dezechilibru instalat pe lipsa de omega 3. Chiar daca este vara, trebuie acordata o mare importanta alimentatiei, nu numai pentru a se asigura necesarul de omega 3, dar si pentru a furniza organismului tot cumulul de elemente necesare unei bune functionari si a unei stari de sanatate optima.

Semnele prin care organismul ne avertizeaza ca lipsa de omega 3 pune in pericol buna functionare si echilibrul raspunzator de calitatea sanatatii noastre, ar trebui sa impuna luarea unor masuri.

In primul rand se vor impune schimbari la nivelul alimentatiei, furnizandu-i organismului  produse bogate in acizi grasi omega 3, consumate zilnic, in cantitati suficiente. Vara este un anotimp solicitant, organismul nostru avand nevoie de resurse pentru a trece cu bine prin canicula lungilor zile pline de soare. Afla mai multe:

By |2021-07-02T13:26:27+03:00iulie 2nd, 2021|Sanatatea ta|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment