Uleiul de peste Omega-3 – poate trata depresia si anxietatea?

>>>>Uleiul de peste Omega-3 – poate trata depresia si anxietatea?

Uleiul de peste Omega-3 – poate trata depresia si anxietatea?

Suplimentele de Omega-3 au devenit foarte populare, de ce?

Suplimentele de Omega-3 au devenit foarte populare, date fiind diferitele lor utilizari si beneficii, iar cercetatorii inca descopera alte modalitati prin care acizii grasi Omega-3 pot imbunatati starea de bine, in special in ceea ce priveste sanatatea mintala si anxietatea. Se pare ca exista o legatura clara intre uleiul de peste si anxietate, un numar mare de studii demonstrand ca simptomele de anxietate pot fi reduse foarte mult daca dieta alimentara va fi imbogatita cu acizi grasi Omega-3.

Depresia si anxietatea pot fi tratate cu uleiul de peste Omega-3 ? 

Desi simptomele pot varia, anxietatea si depresia sunt deoseori grupate. Daca simptomele comune ale depresiei includ tristetea si lipsa de speranta, atunci simptomele anxietatatii se indreapta mai mult spre frica si panica. Cu toate acestea, anxietatea si depresia sunt tratate in mod similar, in special cu inhibitori ai recapatarii serotoninei. Acum, cand ies la iveala mai multe remedii naturale, putem vedea cum mai multe persoane incearca sa stea cat mai departe de antidepresive, optand mai degraba pentru tratamente naturale, asa cum este uleiul de peste sau suplimentele alimentare de Omega-3.

Cum pot ajuta suplimentele cu ulei de peste Omega-3 in caz de anxietate si depresie?

In interiorul creierului exista o structura numita amigdala, care este responsabila de procesarea gandurilor infricosatoare. Desi amigdala poate provoca foarte multa anxietate persoanelor care prezinta o amigdala hiperactiva, ea este o parte a creierului absolut esentiala. Daca oamenii ar trai fara sentimentul de frica, ar uita riscurile la care sunt expusi zi de zi si s-ar pune singuri in pericol constant. Studiile au descoperit ca dopamina chimica afecteaza modul in care reactioneaza amigdala, nivelurile scazute de dopamina fiind asociate cu cresterea activitatii amigdalei. Acest lucru explica de ce persoanele care sufera de anxietate sau depresie prezinta niveluri scazute de dopamina si simt mai multa frica – amigdalele lor sunt hiperactive.

Un ulei de peste pur, asa cum este uleiul de peste islandez Lysi, normalizeaza nivelurile de dopamina din organism, ajutand la reglarea amigdalei.

La randul sau, serotonina este substanta chimica responsabila de reglarea starilor noastre si, prin urmare, ne afecteaza nivelurile de anxietate. Serotonina transmite mesajele de la neuron la neuron. Studiile au aratat ca, daca membranele celulare nu obtin suficienta cantitate de acizi grasi Omega-3, serotonina este blocata. Citeste mai multe:

By |2019-10-31T11:27:09+02:00octombrie 31st, 2019|Sanatatea ta|1 Comment

About the Author:

One Comment

  1. depresie 19 octombrie 2020 at 7:57 - Reply

    Depresie, tristete, lipsa de speranta, singuratate…sunt simptome foarte des intalnite in ziua de azi. Foarte multe persoane sufera de aceste simptome. Speranta la vindecare este, daca si persoana afectatat accepta ajutorul si in primul rand recunoaste ca are nevoie de ajutor (fie vorba de supliment alimentar, terapii, exercitii fizice, etc.).

Leave A Comment